Nettiluento: tiistai 3.7.2018 klo 18-20.30 – Hormonien vaikutus käyttäytymiseen, Tuulia Appleby

Miten hormonit vaikuttavat koiran käyttäytymiseen? Miten esimerkiksi stressihormoni kortisoli ja sukupuolihormonit vaikuttavat koiran käyttäytymiseen ja terveyteen?

Luennolla käsitellään myös hormonaalisiin sairauksiin tai normaaliin hormonitoimintaan liittyvästä käytöksestä ja niiden eroista. Sekä sitä, mitä meidän tulisi tietää koiran hormonitoiminnasta, jotta ymmärtäisimme sen käytöstä paremmin. 

Entä milloin ja miksi koira kannattaa leikkauttaa? Mitkä ovat leikkaamiseen haitat suhteessa hyötyihin ja toisinpäin? 

Luennoitsijana lemmikkien käyttäytymistieteeseen perehtynyt eläinlääkäri Tuulia Appleby.

Luennoitsijan esittely

Tuulia Appleby on sekä Suomen että Sveitsin kansalainen ja suorittanut eläinlääkärintutkinnon Zürichin yliopistossa. Valmistumisensa jälkeen Tuulia työskenteli opinahjossaan pieneläinten lisääntymisen parissa ja väitteli tohtoriksi steriloitujen narttujen virtsanpidätysongelmista. Tuulia muutti Suomeen 2005 ja on työskennellyt siitä lähtien pieneläinvastaanotoilla.

Tuulia on ollut aina kiinnostunut lemmikkien ja hevosten käyttäytymisestä. Hän on suorittanut jatko-opintona lemmikkieläinten käyttäytymistieteen opintokokonaisuuden Southamptonin yliopistossa.

Syksystä 2010 asti Tuulia ja hänen miehensä David ovat pitäneet käytösklinikkaa ja luennoineet eläinten käyttäytymisestä opiskelijoille sekä erikoistuville eläinlääkäreille Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa Helsingin yliopistolla. 

 

Varaa paikka

VARAA PAIKKASI tälle huippuluennolle!

Luento on SporttiRakin jäsenille ilmainen. Muille hinta 25 e. SporttiRakin jäsenet saavat alennuksen verkkokaupasta automaattisesti ollessaan kirjautuneena sisään.

Luennolle ilmoittautuneilla on mahdollisuus lähettää etukäteen kysymyksiä, joita haluavat luennoitsijalta kysyä.

Huom! Tämä luento on poikkeuksellisesti jälkikatselussa jäsenille vain 2 viikkoa luennon jälkeen 17.7. asti.

 

VARAA PAIKKASI LUENNOLLE!

 

SporttiRakin nettiluennot
SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn Youtubeen. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset. Luentoja järjestetään 1-2 krt/kk. ProRakki-jäsenet pääsevät osallistumaan luennoille veloituksetta! Lisäksi jäseneksi liittyneet pääsevät katsomaan kaikki luennot myös jälkikäteen.