Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento 31.8. klo 18 – Koiran kyky ymmärtää – miten huomioin sen koulutuksessa? – POISTUNUT ARKISTOSTA!

31.08.2017 @ 18:00 - 20:30

31.8.2017 klo 18 – Koiran kyky ymmärtää – miten huomioin sen koulutuksessa?

Mitä minun tulisi ottaa ohjaajana huomioon koiran kyvystä ymmärtää, käsittää ja oppia, kun koulutan? Miten pystyn hyödyntämään koiran luonnollisia kognitiivisia kykyjä parhaiten?

Luennoitsija: FT, biologi, ja eläinten käyttäytymistutkija Katriina Tiira

Huom. Tämä luento on poistunut jäsenten luentoarkistosta. 

Luennolla käsiteltävät aiheet mm.

  • Mitä koira pystyy ymmärtämään ja oppimaan?
  • Miten koiran kognitiiviset kyvyt tulisi huomioida koulutuksessa?
  • Miten koira havainnoi, muistaa tai ratkaisee ongelmia?
  • Miten koiran viretila vaikuttaa oppimiseen?
  • Mitkä ovat tutkitusti parhaat koulutusmenetelmät?

Luennoitsijan esittely

Katriina Tiiralla on lähes 20 v kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa. Viimeiset seitsemän vuotta Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä ja tehnyt useita tieteellisiä julkaisuja mm. koirien pelokkuuteen tai stereotyyppiseen käytökseen vaikuttavista ympäristötekijöistä. Katriina väitteli filosofian tohtoriksi 2001 Helsingin yliopistosta aiheesta “Integrated analysis of aggression in salmonids”, jonka jälkeen hän jatkoi Suomen Akatemian tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa. Vuosina 2008-2015 Katriina toimi post doc -tutkija Prof Hannes Lohen Koiragenetiikan tutkimusryhmässä, tutkien koirien käyttäytymistä ja käyttäytymisen geenitaustaa. Katriina on toiminut vuodesta 2001 Invalidiliitto ry:n avustajakoirien luonnetesti- ja käyttöönottotestituomarina, sekä vuodesta 2012 Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskoe- ja työnäyttötuomarina. Katriina Tiiran oma smartDOG-yritys järjestää koirien käyttäytymisen testausta. Koulutus ja kilpailukokemusta löytyy omien koirien kanssa vuodesta 1984 alkaen mm. PK-haku, jälki, TOKO, NOME-B ja WT. Paras tulos taitaa olla vuosien takaa (1997) PK-SM:issä HAUSTA pronssia suursnautseriuros Konstan kanssa. Katriinalla on ollut useita erirotuisia koiria: suursnautsereita useampia, labradori, sileäkarvainen noutaja, cockerspanieli sekä sekarotuinen. Tällä hetkellä kotoa löytyy metsästyslinjainen labradori sekä cockerspanieli.

Näin pääset luennolle!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
  3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

SporttiRakin nettiluennot
SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
31.08.2017
Aika:
18:00 - 20:30
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website