Tällä luennolla käsitellään koiran hyppäämisen taitoa ja hyppytekniikkaa.
Kyseessä on yhteistyöluento Suomen Agilityliiton kanssa, eli SAGI-lisenssillä pääsee luennon katsomaan suorana sekä 1 kk ajan suoran lähetyksen jälkeen. SAGI lähettää erikseen omassa uutiskirjeessään ohjeistuksen lisenssinhaltijoilleen ja heidän kauttaan ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportin kautta.
Luennoitsija: agilityvalmentaja, hyppytekniikkakouluttaja sekä urheilukoirien fysiikkavalmentaja Nina Hänninen
Hyppäämisen harjoittelusta on hyötyä agilitykoirien lisäksi niin PK- kuin toko- ja rally-tokoharrastajillekin, ja hyppyharjoittelu tarjoaa mahdollisuuden kehittää yleisestikin koiran fyysisiä taitoja ja sitä kautta ehkäistä vammautumisriskiä.
Luennoitsijana toimii agilityvalmentaja, hyppytekniikkakouluttaja sekä urheilukoirien fysiikkavalmentaja Nina Hänninen
Eläimet ja luonnontieteet ovat aina olleet mielenkiinnon kohteitani ja siviilipuolen koulutukseltani olenkin fyysikko ja biologi. Lisäksi agilityvalmentamisen myötä kiinnostuin opiskelemaan myös liikuntalääketiedettä ymmärtääkseni niin fyysistä suorituskykyä kuin terveyttä ja hyvinvointiakin.
Ensimmäiset kosketukseni koiraharrastamiseen ovat 90-luvulta, mutta varsinaisesti aloin aktiivisesti harrastamaan ensimmäisen ikioman shelttini kanssa vuonna 2011. Agility on aina ollut päälajinani, mutta olen kisannut myös tokossa ja rally-tokossa, ja kokeillut muitakin koiraharrastuslajeja, kuten paimentamista. Sittemmin koirapuolella olen kouluttautunut Suomen Agilityliiton AVA3-tason valmentajaksi ja toimin myös liittokouluttajana valmentajakursseja ja muita kokonaisuuksia vetäen. Eläinten kouluttamisen lisäksi kiinnostuksen kohteenani on ollut koirien fyysinen suorituskyky, liikkuminen ja sen kehittäminen, ja sen myötä olen käynyt Vappu Alatalon pitämän hyppytekniikkakouluttajakoulutuksen vuonna 2019 ja Tanja Partasen järjestämät Urheilukoiran fysiikkaohjaaja ja -valmentajakoulutukset vuosina 2021 ja 2022.
SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä.