Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento to 23.5. klo 18.30 – Pelot, ääniarkuus ja eroahdistus – KATSOTTAVANA 23.6. asti

23.05.2019 @ 18:30 - 20:30

Torstai 23.5.2019 klo 18.30-20.30 – Pelot, ääniarkuus ja eroahdistus – vaikuttavat tekijät

Parin tunnin luennolla käydään läpi uusimpia tutkimuksia koiran pelokkuuteen vaikuttavista tekijöistä.

Luennolla käydään läpi mm. näitä teemoja: 

  • Miten pelokkuus ilmenee ja milloin?
  • Koska koiran persoonallisuutta voidaan mitata, ja miten?
  • Miten paljon geeneillä, erilaisilla ympäristötekijöillä ja omistajalla on vaikutusta pelkoihin, ääniarkuuteen tai eroahdistukseen?
  • Entä mitä on epigenetiikka ja miten se vaikuttaa käyttäytymiseen? 

Luennoitsija: FT, biologi, ja eläinten käyttäytymistutkija Katriina Tiira

Tämä luento on katsottavissa tallenteena jäsenten luentoarkistossa 1 kk ajan luennon jälkeen 23.6.2019 asti. 


Luennoitsijan esittely

Katriina Tiiralla on lähes 20 v kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa. Viimeiset seitsemän vuotta Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä ja tehnyt useita tieteellisiä julkaisuja mm. koirien pelokkuuteen tai stereotyyppiseen käytökseen vaikuttavista ympäristötekijöistä. Katriina väitteli filosofian tohtoriksi 2001 Helsingin yliopistosta aiheesta “Integrated analysis of aggression in salmonids”, jonka jälkeen hän jatkoi Suomen Akatemian tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa. Vuosina 2008-2015 Katriina toimi post doc -tutkija Prof Hannes Lohen Koiragenetiikan tutkimusryhmässä, tutkien koirien käyttäytymistä ja käyttäytymisen geenitaustaa. Katriina on toiminut vuodesta 2001 Invalidiliitto ry:n avustajakoirien luonnetesti- ja käyttöönottotestituomarina, sekä vuodesta 2012 Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskoe- ja työnäyttötuomarina. Katriina Tiiran oma smartDOG-yritys järjestää koirien käyttäytymisen testausta. Koulutus- ja kilpailukokemusta löytyy omien koirien kanssa vuodesta 1984 alkaen mm. PK-haku, jälki, TOKO, NOME-B ja WT. Paras tulos taitaa olla vuosien takaa (1997) PK-SM:issä HAUSTA pronssia suursnautseriuros Konstan kanssa. Katriinalla on ollut useita erirotuisia koiria: suursnautsereita useampia, labradori, sileäkarvainen noutaja, cockerspanieli sekä sekarotuinen.


Näin pääset luennolle!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
  3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi!


SporttiRakin nettiluennot
SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
23.05.2019
Aika:
18:30 - 20:30
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website