Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento 14.3. klo 18 – Jäljen perusharjoitteita

14.03.2018 @ 18:00 - 20:30

Keskiviikko 14.3.2018 klo 18 – Jäljen perusharjoitteita

Tällä luennolla käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja jäljen perusharjoitteiden tekemiseen. Luento tarjoaa erilaisia vinkkejä ja ideoita jäljen peruskouluttamisen työkalupakkiin, josta jokainen voi valita itselleen ja koiralleen sopivimmat. Luento sopii erityisen hyvin aloitteleville tai jo jonkin verran kokemusta omaaville metsäjälki- ja pelastuskoiraharrastajille.

Luennoitsijana Johanna Franzén. Franzénilla on kahdentoista vuoden monipuolinen kokemus harrastus-, kilpailu- ja työkoiratehtävistä. Lajikokemusta löytyy niin suojelusta ja PK-kansallisista lajeista kuin kansallisesta ja kansainvälisestä pelastuskoiratoiminnastakin.

Huom! Tämä on Franzénin kaksiosaisen jälkiluentosarjan ensimmäinen osa. Toinen osa ”Vinkkejä kokeneen koiran jälkiharjoitteluun” pidetään to 26.4.

Luennolla käsiteltävät aiheet mm.

 • Erilaiset vaihtoehdot perusharjoitteisiin
 • Miten suunnitellaan hyvä jälkiharjoitus ja mitä elementtejä se sisältää?
 • Miten koiraa voidaan motivoida jäljestämiseen?
 • Millaisilla eri tavoilla voidaan opettaa janalähtö tai jäljennosto?
 • Miten voidaan harjoitella harhojen ylittämistä?
 • Miten voi opettaa varman esine- tai keppi-ilmaisun?

Luennosta sanottua:

 • ”Hyvä luento, 2,5 tuntia asiaa!”
 • ”Kiitos hyvästä luennosta, nosti isosti omaa jälkimotivaatiota ja sai hyviä vinkkejä treeneihin!”
 • ”Kiitos, oli tosi hyvä luento ja paljon asiaa! Innolla odotan seuraavaa.”
 • Luento oli todella hyvä. Luennosta sai myös paljon ajatuksia toiseen maastolajiin hakuun. Täytyy kuunnella luento uudelleen ja noukkia niitä highlighteja.
 • ”Oli todella kiinnostava ja innostava luento, kiitos vielä!”
 • Itse pitkään jälkeä harrastaneena, tykkäsin niistä pienistä mausteista mitä sain lisäksi omiin harjoituksiin, ja todella innostava luento.”

 


Luennoitsijan esittely

Johanna Franzénilla on kahdentoista vuoden monipuolinen kokemus harrastus-, kilpailu- ja työkoiratehtävistä. Lajikokemusta löytyy niin suojelusta ja PK-kansallisista lajeista kuin kansallisesta ja kansainvälisestä pelastuskoiratoiminnastakin. Johannan intohimona on erityisesti ihmisten kouluttaminen ja tunnuslauseena ”80% koiran kouluttamisesta tapahtuu ohjaajan korvien välissä”. Tällä hetkellä Johanna keskittyy työkoiratoimintaan, mutta nauttii myös satunnaisesta kisailusta. Kotoa löytyy kaksi iloista ja aktiivista malinoispoikaa, joiden kanssa kansainvälinen pelastuskoiratoiminta vie seikkailuihin eri puolille maailmaa.

Johanna on tehnyt pitkään jälkeä niin suojelun, PK-metsäjäljen kuin pelastuskoiratoiminnankin näkökulmasta. Hän on toiminut myös metsäjäljen kouluttajana eri harrastusryhmissä ja useilla koulutusleirillä vuosien mittaan. Näiden kokemusten perusteella kertynyt työkalupakki on täynnä erilaisia harjoitteita, neuvoja ja koulutusideoita, joita voidaan soveltaa eri koulutusvaiheessa olevien koirien koulutukseen erityisesti PK-metsäjäljellä ja pelastuskoirien jälkikoulutuksessa. Mukaan on tarttunut myös erilaisia ”korjaussarjoja”, joilla voidaan paikata tehtyjä koulutusvirheitä ja pureutua erilaisiin ongelmatilanteisiin.

Näin pääset luennolle!

 1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
 2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
 3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

SporttiRakin nettiluennot
SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
14.03.2018
Aika:
18:00 - 20:30
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://sporttirakki.fi

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website