Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento ke 16.8. klo 18.30 – Vire & tunnetilat

16.08.2023 @ 18:30 - 20:30

Keskiviikko 16.8.2023 klo 18.30-20.30 – Vire & tunnetilat

Tällä luennolla keskitytään vireenhallinnan haasteisiin. Miten vire, tunnetilat ja oppiminen linkittyvät toisiinsa? Entä miten säädellä virettä korkea- tai matalavireisillä koirilla?

 

Luennon teemat

  • Koiran vire: mitä sillä tarkoitetaan ja mihin kaikkeen se liittyy
  • Vire osana koiran temperamenttia: yksilölliset ominaisuudet, kuinka huomioida koulutuksessa
  • Vire, tunnetilat ja oppiminen, miten nämä linkittyvät toisiinsa
  • Vireen hallinta ja säätely korkeavireisillä koirilla: tehtävään keskittyminen, itsehillintä, turhauman sieto, käytännön harjoitukset
  • Vireen hallinta ja motivointi matalavireisillä koirilla: passiivisuus aktiivisuudeksi, käytännön harjoitukset
  • Koulutustekniikan ja kouluttajan toiminnan vaikutus vireenhallinnan haasteisiin

 

Luennoitsijan esittely

Luennoijana toimii Maiju Ojamies.

“Koiraharrastaminen on vienyt minut mukanaan jo 2000-luvun alkupuolella ensimmäisten omien koirieni, valkoisten länsiylämaanterriereiden kanssa. Ensimmäisenä harrastamani lajin, agilityn, rinnalle tullut toko vei mukanaan ja lajin harjoituskappaleena toimineesta Elli-westiestäkin saatiin urakoitua tottelevaisuusvalio.

Tällä hetkellä kotoa löytyy kolme bordercollieta: 11-vuotias Ihme, 4-vuotias Lempi ja vasta pentuikäinen Jonipetteri. Kisaamisesta jo eläköitynyt Ihme on tottelevaisuus- ja agilityvalio ja kuulunut useita vuosia TOKO-valmennusrenkaaseen ja yhtenä vuonna tokon maajoukkueeseenkin. Sen kanssa on kisattu myös PK-lajien ja koiratanssin alemmissa luokissa sekä rally-tokoa mestariluokassa. 4-vuotias bordercollie Lempi trenaa päälajinaan tokoa ja jonkin verran myös PK-lajeja, agilityä ja noseworkia. Jonipetteri harjoittelee elämää harrastamisen pohjataitoja ja päättää harrastusten osalta tulevan suuntautumisensa vasta myöhemmin.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja olen myös suorittanut käyttäytymisanalyysipohjaiset eläinkouluttajaopinnot Tampereen yliopistossa vuoden 2018 ensimmäisellä vuosikurssilla. Kouluttajana ja koiranohjaajana minulle on erityisen tärkeää, että koira ja ohjaaja muodostavat hyvän tiimin, jossa yhteistyö ja kommunikaatio toimii molempiin suuntiin. Yhteisen tekemisen tulee olla molemmille motivoivaa ja mukavaa ja koiran tulee voida luottaa ohjaajaansa niin treeni- kuin kisatilanteessakin. Ihanteenani on ohjaajaa kohtaan aktiivinen ja yritteliäs koira, joka toimii tehtävään sopivassa vireessä työskennellen tarkasti ja keskittyneesti mutta silti rennosti. Jotta tähän päästään, koiralla täytyy toki olla myös riittävät tekniset taidot ja esimerkiksi kehonhallintaan ja fyysiseen kuntoon liittyvät valmiudet eri tehtävien suorittamiseen sekä kyky säädellä virettään tarkoituksenmukaisesti.

Kouluttajan ja koiranohjaajan tehtävä onkin ensisijaisesti varmistaa, että koiralla on käytössään kaikki tarvittavat taidot ja valmiudet tehtävässä onnistumiseen ja että yhteinen tekeminen on antoisaa ja motivoivaa molemmille osapuolille.”

 

Näin pääset luennolle!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
  3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi

SporttiRakin nettiluennot

SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
16.08.2023
Aika:
18:30 - 20:30
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website