Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento ke 2.8. klo 18.30 – Urheilukoiran terveysjalostus

02.08.2023 @ 18:30 - 20:30

Keskiviikko 2.8.2023 klo 18.30-20.30 – Urheilukoiran terveysjalostus

Uuden eläinten hyvinvointilain mukaan jalostuskoiralla ei saa olla merkittäville hyvinvointihaitoille altistavia perinnöllisiä piirteitä tai sairauksia. Mitä se tarkoittaa urheilukoirien kohdalla?

Tämä luento pidetään yhteistyössä Suomen valjakkourheilijoiden liiton kanssa. 

Luennon teemat

  • Urheilukoiran terveysjalostus – mitä tulisi huomioida? (pohjautuu Luken selvitykseen ja uuteen eläinten hyvinvointilakiin)
  • Luennon lopussa Nina Ojala tulee käymään läpi uutta Datacanis-tietokantaa, joka on apuna jalostuksen tutkimustarkoituksissa ja jalostusarvosteluissa

Luennoitsijan esittely

Riitta Kempe on maatalous- ja metsätieteiden tohtori (MMT), agronomi, tutkija sekä aktiivinen valjakkourheilija ja moninkertainen valjakkoajon arvokisamitalisti aina MM-tasolta asti. Riitta on kilpaillut valjakkourheilussa 20 vuotta ja niistä viimeiset 10 v maajoukkueurheilijana. Meriittilistalle kuuluvat mm. MM-hopeaa ja -pronssia, euroopanmestaruus, EM-hopeaa sekä moninkertainen suomenmestaruus (9 kpl SM-mitaleja). Hän toimii myös Suomen valjakkourheilijoiden liiton puheenjohtajana. Työkseen Riitta toimii tällä hetkellä tutkijana Luonnonvarakeskuksessa eläingenetiikan, ja eläinjalostuksen tiimissä, mutta Riitalla on pitkä 25 vuoden kokemus urheilukoirien ruokien ja lisäravintoaineiden tutkimustyössä ja kehityksessä. 

Näin pääset luennolle!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
  3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi

SporttiRakin nettiluennot

SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
02.08.2023
Aika:
18:30 - 20:30
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website