Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento ke 26.6. klo 18.30 – Koirakon urakehitys ja ajankäyttö

26 kesäkuun @ 18:30 - 20:30

Koirakon urakehitys ja ajankäyttö, nettiluento

Keskiviikko 26.6. klo 18.30-20.30 – Koirakon urakehitys ja ajankäyttö

Treenit, kisat, lihashuolto, vapaapäivät, pitkät lenkit, matkat ja työtkin haittaavat  harrastamista… Miten saada aika riittämään kaikkeen, jotta voisi rauhassa edetä koiran ohjaajana, mahdollistaa koiran osaamistason kehittyminen ja kuitenkin nauttia matkasta tuntematta kiireettä ja riittämättömyyden tunnetta? Koiraurheilussa peruskysymys on usein se, mitä kohti haluamme kulkea koiran kanssa, millä ajankäytöllä ja mistä lähtökohdista.

Tällä luenolla käydään läpi koiraurheilun ja arjen yhteensovittamisen mahdollisuuksia teoriassa ja halutessasi erilaisten harjoitusten kautta. Arjen, tavoitteiden ja ajankäytön suunnittelu on henkilökohtaisten yksityiskohtien viidakko, ja jakaa täysin koirakansaa, kuinka paljon ohjaaja haluaa kalenterointia, asioiden jäsentämistä ja tilanteiden ennakointia. Aivan kuten eroamme toisistamme, kun mietimme koiran taitojen huomioimista eri ympäristöissä ja tarpeiden(arvioinninkin) näkökulmasta. Luennon tavoitteena on antaa ajatuksia oman arjen ja koiraurheilun suunnitteluun ja kehittämiseen jättäen jokaiselle mahdollisuuden omiin luoviin ratkaisuihin.

Luennoitsija: Hanna Närhi

Luennon teemat

  • Miten saada aika riittämään kaikkeen tuntematta kiirettä ja riittämättömyyden tunnetta?
  • Mitä kohti haluamme kulkea koiran kanssa, millä ajankäytöllä ja mistä lähtökohdista?
  • Koiraurheilun ja arjen yhteensovittaminen

Luennoitsijan esittely

Luennoitsija on pitkän linjan koiraurheilija ja opinto-ohjaaja Hanna Närhi. Hannan intohimona on kehittää ohjaajaa oman ohjaajuutensa vahvistajana ja tukea ohjaajaa näkemään lajikohtaiset harjoitukset mahdollisuutena kehittää koirasta itsevarma, kisatilanteesta nauttiva tähti, jolloin koirakon yhteistyöstä muodostuu uniikki, kopioimaton, kaunis. Ihmisen mieli on mielenkiintoinen, koiraurheilijan mieli vielä kiehtovampi, koska se palaa halusta kehittyä yhdessä koiran kanssa paitsi arjessa myös tietyssä arvostelulajissa. Vain rohkeimmat kisaavat ja lähtevät kuulemaan arviointia suhteessa ihanne suoritukseen. Helpointa on olla katsomossa, videoida ja viedä “mutta voisi olla vielä enemmän” – lause vieläkin pidemmälle. Ohjaajan vastuulla on treenien, erittäin tärkeän arjen ja yhteistyön kehittymisestä sekä ennen kaikkea vastuu kehittää ohjaajana kasvamista, oman ohjaajuuden kehittämistä. Aika ei kehitä ohjaajaa ja ohjausta – sen eteen on oltava kehittämisen intohimo kuten koirauheilun lajikohtaisen liiketekniikan opetteluunkin.

Hannan ajatuksia voit luennon lisäksi lukea kesällä 2022 ilmestyneestä kirjasta “Ennakoi.Nauti.Ohjaa. – Ja niin koirasi loistaa.” (Training Tracks, 2022). Voit tilata kirjan nyt ilman postikuluja Hannan koulutusfirman Training Tracks verkko-sivulta. Sivuilta löydät myös tarinoita Hannan koirista ja kisahistoriasta, mm. yhdessä vuoden 2015 Vuoden palveluskoira Tending Dayfly “Kit” kanssa.

Näin pääset luennolle!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
  3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi!

SporttiRakin nettiluennot

SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
26 kesäkuun
Aika:
18:30 - 20:30