Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento ti 6.10. klo 18.30 – Paimennus (TS)

06.10.2020 @ 18:30 - 20:30

Tiistai 6.10.2020 klo 18.30-20.30 – Paimennus (TS)

Tällä luennolla tutustutaan paimennukseen ja paimennuskokeisiin, nimenomaan perinteisen paimennuksen (Traditional Style = TS) osalta. Perinteinen paimennus on laji, jossa kilpailevat tyypillisimmin muut paimenkoirarodut paitsi bordercolliet ja kelpiet, joille löytyy oma koemuotonsa.

Luennon sisältö

Luennolla käydään läpi mm. näitä teemoja:
 • Mitä paimennus on?
 • Eri koemuodot lyhyesti
Syvemmin sukelletaan perinteiseen paimennukseen:
 • Mitä ominaisuuksia koiralta vaaditaan?
 • Mitä ominaisuuksia ohjaajalta vaaditaan?
 • Alkeiskoulutus: sytyttely, treeni ilman lampaita eli itsehillintä ja hallinta
 • Tasapainottelua vietin ja hallinnan välillä koko uran ajan
 • Stopin ja mielentilan tärkeys
 • Tärkeät perustaidot: peruskuljetus, flänkki eli kaari sekä poispäinajo
 • Muut “temput”: väli, pidä, luopuminen lampaista
 • Perinteinen paimennus koelajina: ottoaitaus, kuljetus, stoppi, laidunnus, pujottelu ja kulmat, lajittelu ja lauman jakaminen, silta, kuja, haku, lampaan kiinniotto, työntö ja poispäinajo, transom, ajoneuvon ohitus ja kasvillisuuden suojaus

Luennoitsija: Laura Lönnberg

Luennoitsija

“Olen Laura Lönnberg, paimennukseen totaalisesti hurahtanut aussieharrastaja. Harrastuskokemusta on useista eri lajeista, kuten tokosta, agista ja pk-lajeista, mutta paimennus on vienyt viime vuosina mukanaan. Kipinä, yksi kolmesta aussiestani, on vuoden 2019 perinteisen paimennuksen Suomen Mestari. Harrastamisen lisäksi olen reilun vuoden kouluttanut paimennusta. Omia kesälampaita minulla on nyt viidettä vuotta.”

Näin pääset luennolle!

 1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia. Jäsenyys astuu voimaan heti tilaushetkellä.
 2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
 3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi!


SporttiRakin nettiluennot
SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
06.10.2020
Aika:
18:30 - 20:30
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website