Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento to 4.7. klo 18.30 – Millainen on hyvä koulutusohjaaja tai valmentaja?

04.07.2019 @ 18:30 - 21:00

Torstai 4.7.2019 klo 18.30-21 – Millainen on hyvä koulutusohjaaja tai valmentaja?

Tämä on erinomainen luento kaikille koiran kouluttamisen parissa työskenteleville ja harrastaville. Millaista tulisi olla ihmisten kouluttaminen, jotta koiran kouluttaminen sujuisi?

 

Luennon teemat

 • Millainen on hyvä koulutusohjaaja, valmentaja tai opettaja? Koulutusohjaajan monet roolit. Riittääkö pelkkä tietoa ja taito itse koulutettavassa asiassa tai harrastuslajissa? Opetatko koiraa vai ihmistä kouluttamaan koiraa? Kutsutko itseäsi valmentajaksi, koulutusohjaajaksi, opettajaksi ja onko näillä eroa?
 • Oppimisteoriat: Miten ihminen oppii? Oppivatko ihminen ja koira samalla tavalla? Erilaiset oppimistyylit ihmisillä. 
 • Motivaatio: Täytyykö ihmistä(kin) motivoida? Mitä motivaatio oikeastaan tarkoittaa ja miten siihen voi vaikuttaa?
 • Tunteet: Tunteet vaikuttavat oppimiseen ja ne on hyvä huomioida koulutustilanteessa.
 • Tavoitteet: Koulutettavien tavoitteet ja koulutusohjaajan tai kurssin tavoitteet eivät aina välttämättä kohtaa – tiedostatko tämän?
 • Ihmisen kohtaaminen: Miten kohtaat ihmisen? Viestintä alkaa jo ensimmäisestä kontaktista. Ovatko kaikki viestintäsi toiminnaltaan yhdenmukaista?
 • Kouluttamista ja ohjaamista voi opetella: Puhutko samoin kuin toimit? Miten vuorovaikutus toimii? Erilaiset oppimisen prosessit koulutustilanteessa.
 • Koulutuksen suunnittelu: Valmisteluun tulee varata aikaa.
 • Oppimisilmapiiri ja ryhmädynamiikka: “Aina saa kysyä, jos ei tiedä.” Riittääkö tämä toteamus luomaan hyvän ilmapiirin keskustelulle? Yhden ihmisen kouluttaminen on erilaista kuin useamman.
 • Palautteen anto: Miten ohjaat ja annat palautetta – eri tilanteissa? Miten pyydät palautetta?
 • Moka on mahdollisuus oppimiseen: Entä jos kaikki menee pieleen?

Luennoitsija: Nina Norring

 

Luennoitsijan esittely

Pääkaupunkiseudulla asuva Nina Norring on pitkän linjan pedagogi ja ammatiltaan kuvataideopettaja (TaM) ja graafinen suunnittelija. Nina on toiminut lähes 20 vuotta opettajana ja ohjaajana eri-ikäisille niin ammatillisessa koulutuksessa kuin opistoissa ja lyhyemmilläkin kursseilla. Ammattikorkeakoulussa Nina toimi viestinnän lehtorina lähes kymmenen vuotta, ja nyt museossa hän vastaa yleisötyöstä.

Eläimet ja niiden oppimiskyky ovat kiehtoneet Ninaa suunnattomasti koko hänen ikänsä. Nina kouluttautuu jatkuvasti lisää seminaareissa, koulutuksissa ja luennoilla oppiakseen aina uutta nykyaikaisesta käyttäytymistieteisiin perustuvasta eläinten koulutuksesta. Koirien kouluttamiseen Nina syventyi Suomen Eläinkoulutuskeskuksen Kouluttajaopinnoissa ja Hajutyöskentelyn syventymisopinnoissa. Nina kouluttaa pääosin itse noseworkia ja hän on toiminut myös Nose Work Finland ry:n hallituksessa. Hän kirjoittaa myös lehtiin artikkeleita koiratoimintaan liittyen.

Ninalla on harrastuskoirana hollanninpaimenkoira, jonka kanssa hän harrastaa mm. tunnistusetsintää sekä noseworkia sekä kanttarellien etsintää, ja on tutustunut moniin muihinkin lajeihinkin. Lisäksi kotona asustaa rescue-taustainen espanjanvinttikoira.


Näin pääset luennolle!

 1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
 2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
 3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi!


SporttiRakin nettiluennot
SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
04.07.2019
Aika:
18:30 - 21:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website