Lauantaista sunnuntaihin 27.-28.5. kilpailtiin tokon suomenmestaruudesta niin joukkue- kuin yksilötasolla Ojangossa Vantaalla. SporttiRakki oli koko viikonlopun paikan päällä mukana kisatunnelmassa ja taltioimassa monelle ikimuistoisia koiraurheiluhetkiä.

Joukkueiden tokon suomenmestaruuden voitti kilpailut järjestänyt yhdistys Hakunilan Seudun Koiraharrastajat – HSKH ry. Yksilöfinaalissa mestaruuden veivät Mika Jalonen ja Tending Fireball erinomaisen tasaisilla suorituksillaan sekä lauantain karsinnassa (sijoitus 4.) ja sunnuntain finaalissa (sijoitus 3.) ja voitti näin ollen yhteispisteillä upeasti suomenmestaruuden. Toiseksi sijoittuivat Carita Kuparinen ja Saunajaakon Alfa Romeo ja kolmanneksi Oili Huotari ja Tending Occult.

SM-1 Mika Jalonen & Tending Fireball, SM-2 Carita Kuparinen & Saunajaakon Alfa Romeo ja SM-3 Oili Huotari & Tending Occult.
Lauantain EVL-joukkuekilpailun ja yksilökarsinnan mitalistit. 1. Satu Paavilainen & Tending Trusty, 2. Maarit Hellman & Stjerne, 3. Oili Huotari & Tending Occult.

Lauantain EVL-joukkuekilpailusta ja yksilökarsinnasta sunnuntain finaaliin ylsi yhteensä 20 koiraa: peräti 19 bordercollieta ja 1 sileäkarvainennoutaja. Marianne Forsell ylsi sileäkarvaisennoutajansa Lahjan kanssa lopulta hienolla 293,5 pisteen suorituksella finaalipäivänä voittoon asti.

Sunnuntain yksilöfinaalin parhaat. 1. Marianne Forsell & Flatkiss Guilty Intent, 2. Carita Kuparinen & Saunajaakon Alfa Romeo, 3. Mika Jalonen & Tending Fireball.

Tulokset

Erikoisvoittajaluokka EVL

Karsinta
1. Satu Paavilainen & Tending Trusty EVL1 308,5 p.
2. Maarit Hellman & Stjerne EVL1 301 p.
3. Oili Huotari & Tending Occult EVL1 298,5 p.

Finaali
1. Marianne Forsell & Flatkiss Guilty Intent EVL1 293,5 p.
2. Carita Kuparinen & Saunajaakon Alfa Romeo EVL1 293 p.
3. Mika Jalonen & Tending Fireball EVL1 292 p.

Mestaruus yhteispisteillä
SM-1 Mika Jalonen & Tending Fireball 589,5 p.
SM-2 Carita Kuparinen & Saunajaakon Alfa Romeo 589 p.
SM-3 Oili Huotari & Tending Occult 585 p.

Joukkuekilpailu

SM-1 Hakunilan Seudun Koiraharrastajat ry 803,5 p.
SM-2 T-Team Sport Dogs ry 802,33 p.
SM-3 Mikkelin Agilityharrastajat ry 801,17 p.

Voittajaluokka VOI

SM-1 Pipsa Sahrman & Tending Pleasure VOI1 305 p.
SM-2 Hanna Koponen & Tähtiharjun Valonsäde VOI1 303,5 p.
SM-3 Veera Pelkonen & Vauhtimetsän Hyvä Tuuli VOI1 292 p.

Avoin luokka AVO

SM-1 Katja Kiviaho & Saunajaakon Comet AVO1 314 p.
SM-2 (jaettu) Maarit Karhu-Teiskonen & Tending Wishful AVO1 310,5 p.
SM-2 (jaettu) Pirjo Heikkinen & Tending Verve AVO1 310,5 p.

Alokasluokka ALO

SM-1 Kati Selkämaa & Gingerbell Zero To Hero ALO1 199 p.
SM-2 (jaettu) Riitta Kivimäki & Tending Roadrunner ALO1 198 p.
SM-2 (jaettu) Johanna Kekäläinen & Pikku-Uikun Helmi Hakkarainen ALO1 198 p.

Lisää SporttiRakin ottamia kuvia kilpailuista löydät Facebookista. SporttiRakki otti tapahtumasta myös useita live-videoita, jotka löytyvät myös Facebook-sivuiltamme.