Tottelevaisuuden maailmanmestaruuskilpailut 2017 järjestettiin 15.-18.6. Belgiassa. Suomi saavutti kilpailuissa upeasti MM-joukkuekultaa sekä yksilökilpailuissa hopeaa ja pronssia. Yksilökilpailussa MM-hopeaa voitti Maarit Hellman & bordercollie Stjerne ja MM-pronssia Oili Huotari & bordercollie Tending Occult. MM-kultaa yksilökilpailussa voitti Italian Valentina Balli & bordercollie Mind the Dog Lycan.

SporttiRakki onnittelee koko Suomen joukkuetta upeista tuloksista!

Suomen joukkueen jäsenet

Tokon MM-hopeaa 2017 Maarit Hellman (vas.) & MM-pronssia Oili Huotari (oik.)

Marianne Forsell & sileäkarvainennoutaja Flatkiss Guilty Intent
Maarit Hellman & bordercollie Stjerne (F)
Oili Huotari & bordercollie Tending Occult (F)
Mika Jalonen & bordercollie Tending Fireball
Carita Kuparinen & bordercollie Saunajaakon Alfa Romeo (F)
Satu Paavilainen & bordercollie Tending Trusty
Tiltu Antikainen & bordercollie Candyman (varalla)
Emmi Lavikka & bordercollie Tending Piraya (varalla, F)

Joukkueenjohtaja: Pirkko Bellaoui
(F) = karsinnasta finaaliin

Piste-erot olivat kilpailussa todella pieniä, ja suomalaiset olivat kärkipaikoilla koko viikonlopun ajan. Varsinainen joukkuekilpailu ja samalla yksilöfinaalin karsinta kilpailtiin kolmena päivänä: torstaina paikallaolot, perjantaina puolet joukkueesta ja lauantaina puolet. Perjantaina kilpailleista suomalaisista palkintopallille ylsivät Oili Huotari (1.) ja Carita Kuparinen (2.). Lauantaina palkintopallille puolestaan nousivat Emmi Lavikka (2.) ja Maarit Hellman (3.). Joukkuekilpailussa Suomi vei siis viiden parhaan joukosta sijat 2-5. Joukkuekilpailu ratkesi näin jo lauantain aikana, mutta voittajien julkistus ja virallinen palkintojenjako suoritettiin vasta finaalipäivänä.

Sunnuntain yksilöfinaali käytiin karsinnan jälkeen täysin omana kilpailunaan, ja paras pistemäärä finaalista ratkaisi yksilökilpailun maailmanmestaruuden.

Ensi vuonna tokon maailmanmestaruudet ratkotaan 21.-24.6.2018 Hollannissa.