Koirafrisbee on vauhdikas ja ennen kaikkea hauska harrastusmuoto, joka vie usein niin koiran kuin ohjaajankin mennessään. Niinhän sitä usein tavataan sanoa, että kun annat sille pikkusormen, se viekin koko käden. Monipuolisuudessaan laji tarjoaa jokaiselle jotakin: yksi heittelee kiekkoja takapihalla omaksi sekä koiran iloksi, kun taas joku toinen harjoittelee kilpailuja varten. Yhteistä tälle lajille on kuitenkin se, että sen on oltava hauskaa, miellyttävää ja turvallista niin koiralle, kuin myös ohjaajallekin.

Koirafrisbee – miten alkuun?

Lajia aloittaessa on tärkeintä oikeanlaisten kiekkojen hankkiminen ja niiden oltava nimenomaan koirille tarkoitettuja. Treenialustaksi puolestaan tarvitaan tasainen nurmi- tai tekonurmialue. Parhaiten lajiin kuitenkin pääsee tutustumaan eri mittaisilla alkeiskursseilla, missä opetellaan mm. heittotekniikoita, turvallisuusasioita sekä ensimmäisiä heittoja koiralle.

Maailmalla koirafrisbee on ollut todellinen ilmiö jo pitkään ja hitaasti, mutta varmasti laji sekä harrastajamäärät ovat kasvussa myös Pohjoismaissa. Suomessa toimii vuonna 2012 perustettu yhdistys, Suomen frisbeekoirat ry, jonka tavoitteena on edistää lajin tunnettavuutta ja harrastuneisuutta Suomessa. Yhdistys myös järjestää vuosittain kilpailuja sekä koordinoi harjoitusvuoroja.

Koirafrisbee on laji, josta riittää kerrottavaa. Tulen jatkossa kirjoittamaan tänne mm. oikeanlaisten kiekkojen valitsemisesta, turvallisuudesta, ensimmäisten heittojen opettelusta, kilpailuformaateista yms.


MAINOS
Ensimmäisen oman koirani sain 15-vuotiaana ja näin ollen koiraharrastus on kuulunut elämääni erittäin vahvasti jo 12 vuoden ajan. Harrastan aktiivisesti agilitya sekä koirafrisbeetä. Olen myös molempien lajien koulutusohjaaja. Aiemmin olin myös hyvin aktiivinen koiratanssiharrastaja. Kotonani asustaa tällä hetkellä vain yksi koira; hän on ikiliikkuja, 9-vuotias kääpiövillakoira Heka. Edesmennen toyvillakoirani, Jimin, kanssa olin aktiivisesti mukana myös Suomen Kennelliiton kaverikoiratoiminnassa. Koirafrisbee vei sydämeni, sillä olin jo jonkin aikaa etsinyt korvaavaa lajia koiratanssille. Parhaita saavutuksiamme koirafrisbeessä ovat olleet mm. tarkkuusheiton suomenmestaruus sekä kilpailuoikeus koirafrisbeen MM-kilpailuihin.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän