Palveluskoirien suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna Paimiossa. Paikalla oli yli 130 koirakkoa kilpailemassa mestaruudesta haussa, jäljellä, etsintäkokeessa, viestissä, suojelussa ja opastuksessa. Kilpailuihin oman lisäjännityksensä toi arvaamaton sää ja etenkin sunnuntaina jouduttiin suorituksia tekemään koepaikoilla lähes taukoamattomassa kaatosateessa. SM-kilpailut toimivat samalla myös karsintakokeena syyskuussa Tanskassa järjestettäville Pohjoismaiden mestaruuskilpailuille (NOM).

Vuoden 2017 SM-mitalistit

Haussa suomenmestaruuden voitti Jari Rosenqvist & malinois Aika Paha Adjutantti, 285,5 p. SM-hopealle ylsi Angelica Österlund & malinois Harmaahurstin Iisak 275 p. ja SM-pronssille Arja Paloniemi & bordercollie Borderliz Robbin Hood 273,5 p.

PK-haun mitalistit

Jäljellä vuoden 2017 suomenmestari on Mari Leiviskä & bordercollie Tending Intense, joka palkittiin myös kilpailun parhaan kokonaispistemäärän saavuttaneena koirakkona 290 p. SM-hopealle nousi nyt jo kuudennen kerran NOM:eihin lähtevä kaksikko Hanna Närhi & bordercollie Tending Dayfly, joka vielä 11 vuoden iässäkin yltää arvokisatasolla huippusuorituksiin 287 p. SM-pronssia voitti Anna-Kaisa Raja-aho & rottweiler Finnmaiden’s X-Cellent Esther 286 p.

Jäljen mitalikolmikko

Etsintäkokeen suomenmestariksi nousi Pernilla Tallberg & tervueren Flying Orange De Haute Volee 288,5 p. Noutajien hyvä edustus EK:ssa toi hopea- ja pronssisijat, sillä SM-hopealle nousi Maria Wilenius & labradori Helkyn Roquefort 285 p. ja SM-pronssille Sirpa Vatanen & kultainennoutaja Härkäpää Roope 280 p.

Etsintäkokeen SM-mitalistit

Viestin suomenmestarit ovat Jonna Markkanen, Jari Pölhö & malinois Aktivistin Kanerva 271,5 p. SM-hopealle nousivat Roosa Tanhuanpää, Katja Pietiläinen & groenendael Beatrice 271 p. ja SM-pronssille Janica ja Anitta Nurminen & saksanpaimenkoira Saltzdal Drake 262,5 p.

Viestin mitalistit

Suojelun SM-kultaa voitti Tommi Vanhala & saksanpaimenkoira Nadir Von Der Mausebreede 282 p. SM-hopealle nousi Pirjo Hoskari & malinois Mecberger Olka 276 p. ja SM-pronssille Niina Puputti & tervueren Off Line’s Yes-Yes 273 p.

Suojelun SM-mitalistit

Opastuksen suomenmestari on Minna-Liisa Arola & labradori Kinrian Now I’ve Seen It All 272 p. SM-hopeaa voitti Susanna Hannu & labradori Opas Ape 271 p. ja SM-pronssia Esko Karmala & labradori Opas Etta 268 p.

Opastuksen SM-mitalistit

Joukkueiden suomenmestaruuden voitti T-Team Sport Dogs ry (Mari Leiviskä, Hanna Närhi ja Kaarina Jaakola, Marjatta & Annika Tuikkanen 857,5 p.). SM-hopealle nousi Porvoon Palveluskoirat ry 1 (Pernilla Tallberg, Maria Wilenius, Marian Ahlskog-Karhu, Tom Isaksson 840,5 p.). SM-pronssia voitti Spl-Kotka ry (Tommi Vanhala, Maiju Kolppo, Virpi Matikainen, Miska Ahleskog 818 p.).

Joukkueiden suomenmestaruuden voitti T-Team Sport Dogs ry

Palkintojenjaossa jaettiin myös yksittäisille urheilijoille erityistunnustuksia. Erityispalkintoina jaettiin palkinto täyden pisteen suorituksesta ja sen sai IPO:ssa A-osuudelta eli jäljeltä täydet 100 p. jäljestänyt malinois Pysäkin Fanni ja ohjaajansa Titta Järvenpää. Parhaasta jälkikoirien maasto-osuudesta palkittiin kiertopalkinnolla Hanna Närhi & bordercollie Tending Dayfly, jotka saivat jäljeltä ja esineruudusta yhteensä 199 p. Koko kilpailun parhaan kokonaispistemäärän erikoispalkinnon voitti Mari Leiviskä & bordercollie Tending Intense, jotka saivat jälkikokeesta yhteensä 290 p.

Täyden pisteen suorituksen erikoispalkinto malinois Pysäkin Fanni ja ohjaajansa Titta Järvenpää. IPO A-osa 100 p.
Parhaasta jälkikoirien maasto-osuudesta palkittiin Hanna Närhi & bordercollie Tending Dayfly, jotka saivat maastosta yhteensä 199 p (jälki 169 p. + esineruutu 30 p.).
Kilpailun paras kokonaispistemäärä Mari Leiviskä & bordercollie Tending Intense, jotka saivat jälkikokeesta yhteensä 290 p.

SporttiRakki onnittelee kaikkia mitalisteja!

Kuvia ja kaikki tulokset

Avajaiset: SporttiRakin kuvia avajaisista
Lauantaipäivä: SporttiRakin kuvia lauantailta
Sunnuntaipäivä: SporttiRakin kuvia sunnuntailta
Kaikki yksilötulokset Virkussa
Kaikki joukkuetulokset Virkussa

Korjaus 7.8.2017 22:45: Korjattu jälkikoirien parhaan maaston kiertopalkinnon tiedot.


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän