Rally-tokon suomenmestaruudet vuosimallia 2017 ratkottiin lauantaina Seinäjoella Hau-Hau Champion Areenalla. Kilpailun järjestänä toimi Lakeuden Agilityurheilijat. Yksilö- ja joukkuemestaruuksista oli mittelemässä yhteensä 170 koirakkoa. Muissa luokissa kilpailtiin yhden radan verran, mutta yksilöpuolen suomenmestaruus ratkottiin joukkueradan (samalla finaalin karsintarata) sekä finaaliradan yhteistuloksen perusteella. Finaaliin ylsi 20 karsinnan parasta koirakkoa.

Kilpailujen avajaispuheenvuorossa Palveluskoiraliiton edustaja Carina Savander-Ranne nosti esiin rally-tokon hienon erityisluonteen, sillä myös SM-kilpailuissa rotukirjo oli valtavan laaja. Joukkuekilpailuun osallistui jopa 52 eri rodun edustajaa, joista eniten bordercollieita, australianpaimenkoiria ja shetlanninlammaskoiria. Savander-Ranne vihjaisi myös rally-tokon kansainvälistymistavoitteista: rally-tokolle haetaan kansainvälistä asemaa FCI:n alle ja sitä kautta myös kansainvälisiä arvokilpailuja. Rally-tokoväki jää varmasti mielenkiinnolla odottamaan tämän uudistuksen edistymistä.

Kilpailuissa kehiä oli sekä sisällä hallissa että ulkokentällä, ja iltapäivästä runsas sade kiusasi ulkona kilpailleita. Mutta kelistä huolimatta kentillä nähtiin runsaasti iloisia suorituksia. SporttiRakin toimitus ihasteli koko päivän niin omia koiria kuin kanssakilpailijoitakin kannustavaa ilmapiiriä, mikä kilpailupaikalla vallitsi.

SM-kilpailuissa nähtiin yhdessätekemisen riemua ja iloisia ilmeitä niin koirilla kuin ohjaajillakin.

Vuoden 2017 SM-mitalistit

Suomenmestaruudesta käytiin jännittävä kamppailu, sillä 20 koirakon finaaliin oli karsinnan perusteella päässyt hyvin tasainen joukko koirakoita huippupistein, ja mitalitkin jaettiin lopulta pienin mahdollisin piste-eroin. Finaaliradan huikean täyden 100 pisteen ratasuorituksen perusteella suomenmestariksi nousi welsh corgi pembroke Puksipuun Lemmenliekki “Tino” ohjaajanaan Mira Äikiä 196 p. SM-hopeaa voitti Tuuli Oksalahti & australianpaimenkoira Pathcoat Urania 195 p. ja SM-pronssia Krista Karhu & berninpaimenkoira Tassupihan Francina 194 p.

Corgi Tino on 10-vuotias koira, joka aloitti rally-tokon harrastamisen vasta pari vuotta sitten. Ohjaaja Mira Äikiä kertoi SporttiRakille kilpailun jälkeen, että Tinon piti enää vain “käydä nämä kisat ja sitten siirtyä eläkkeelle”. Nyt yllätyksenä tulleen suomenmestaruuden jälkeen pitääkin vielä kuulemma harkita eläkkeelle siirtymistä uudelleen. Voittoisan koirakon edesottamuksia ja ajatuksia myöhemmin lisää SporttiRakin sivuilla.

Rally-tokon SM-mitalistit 2017. SM-1 Mira Äikiä & welsh corgi pembroke Puksipuun Lemmenliekki 196 p. SM-2 Tuuli Oksalahti & australianpaimenkoira Pathcoat Urania 195 p. SM-3 Krista Karhu & berninpaimenkoira Tassupihan Francina 194 p.
Suomenmestarit Mira Äikiä & Puksipuun Lemmenliekki “Tino” tekivät finaaliradalla täyden 100 pisteen suorituksen.

Luokkakohtaiset voittajat

Alokasluokka

1. Riikka Janka & cockerspanieli Namusillan Nelli Nuudelipää 2. Raija Frantsi & bordercollie Pikkupaimenen Madrid 3. Marie Palomäki & hollanninpaimenkoira Kare-Saran A`Viva. Kaikilla täydet 100 pistettä, sijoitus ratkaistiin nopeimman ajan mukaan.

Avoin luokka

1. Reeta Jokela & labradorinnoutaja Merryhunter Pink Dream 98 p. 2. Tuuli Oksalahti & australianpaimenkoira Ardient Mata Pumas 98 p. 3. Piia Miettinen & bordercollie Mustan Magian Power Jack 97 p.

Voittajaluokka

1. Kirsi Ahola & rottweiler Finnrot`s Ruut 95 p. 2. Anne Huhtanen & australianpaimenkoira Wirneen Kolmiolääke 95 p. 3. Eveliina Pylväs & shetlanninlammaskoira Golden Rose Ice Storm 92 p.

Mestariluokan karsintarata

1. Tuuli Oksalahti & australianpaimenkoira Pathcoat Urania 98 p. 2. Eva-Lotta Halonen & bordercollie Sanmar Pop 97 p. 3. Miia Hellsten & espanjanvesikoira Nadador Café Dulce 96 p.

Mestariluokan finaalirata

1. Mira Äikiä & welsh corgi pembroke Puksipuun Lemmenliekki 100 p. 2. Krista Karhu & berninpaimenkoira Tassupihan Francina 99 p. 3. Eva-Lotta Halonen & shetlanninlammaskoira Timjami 97 p.

Joukkuekilpailu

Joukkueiden suomenmestaruuden voitti Villähteen Agilityurheilijat ry pistein 295 p. Joukkueessa kilpailivat ALO Anna Koski & novascotiannoutaja Belle Fox Playful Pirre 99 p., AVO Tuuli Oksalahti & australianpaimenkoira Ardiente Mata Pumas 98 p., AVO Reeta Jokela & labradorinnoutaja Merryhunter Pink Dream 98 p., MES Anna Koski & novascotiannoutaja Höpöhännän Hulvattoman Hassu 83 p. ja MES Tuuli Oksalahti & australianpaimenkoira Patchcoat Urania 98 p.

SM-hopealle nousi kotijoukkue eli SM-kilpailut järjestänyt yhdistys Lakeuden Agilityurheilijat ry vain pisteen erolla voittajajoukkueeseen 294 p. ja SM-pronssille Tampereen Seudun Koirakerho ry 291 p.

Rally-tokon joukkuesuomenmestaruuden voitti Villähteen Agilityurheilijat ry
Joukkuemestaruudet: 1. Villähteen Agilityurheilijat ry 295 p. 2. Lakeuden Agilityurheilijat ry 294 p. 3. Tampereen Seudun Koirakerho ry 291 p.

SporttiRakki onnittelee kaikkia mitalisteja!

Kuvia ja kaikki tulokset

SporttiRakin ottamat kuvat
Kaikki tulokset tapahtuman nettisivuilla


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän