Suomen Kennelliitolla on monenlaista toimintaa tarjolla koirista kiinnostuneille nuorille. Toimintaa suunnittelee ja toteuttaa nuorisotoimikunta. Suurin tapahtuma on vuosittainen Suurleiri. Moni on nähnyt Kennelliiton nuorisotoiminnan edustajia messuilla ja näyttelyissä, esimerkiksi Messarissa nuorisostandilla. Lisäksi Kennelliitto koordinoi kennelpiireissä toimivien nuorisotoiminnan kouluttajien toimintaa. Kennelpiireissä järjestetäänkin mm. erilaisia leirejä, teemapäiviä ja koulutuksia nuorille.

Yksi osa Kennelliiton nuorisotoimintaa on nuorten koiranohjaajien kouluttaminen. Kennelliitolla on mm. oma valmennusryhmänsä tokoileville nuorille, Tokonuoret. Ryhmälle järjestetään kaksi kertaa vuodessa viikonloppuleiri, jossa pääsee treenaamaan huippukouluttajien opastuksella sekä opastusta treenaamisessa Facebook-sivujen kautta. Samantyyppistä valmennusryhmää suunnitellaan myös rally-tokosta kiinnostuneille.

Nuorten toko SM 2017, alokasluokan parhaat

SM-kilpailut tokossa ja rally-tokossa

Nuorten tottelevaisuuskokeen sekä epäviralliset rally-tokon suomenmestaruuskilpailut järjestettiin tänä vuonna Kannuksessa la 26.8.2017. Kilpailuissa on omat sarjansa 10-13-vuotiaille sekä 14-17-vuotiaille. Kilpailuissa noudatetaan virallisten kokeiden ja kilpailujen mukaisia sääntöjä ja ohjeita ja tuloksen saaneet luokkavoittajat saavat SM-tittelin.

Tokossa oli tänä vuonna mukana 9 koirakkoa alo-, avo- ja voi-luokissa ja rally-tokossa 6 koirakkoa alo- ja avo-luokissa. Sää ei aivan suosinut osallistujia, sillä kilpailun aikana satoi suurimmaksi osaksi vettä eikä lämpötilakaan ollut turhan korkea. Tämä vaikutti joidenkin koirien suorituksiin: märkä maa ja silmiin satavat vesipisarat eivät innostaneet. Säästä huolimatta kokeessa nähtiin kokonaisuudessaan varsin hienoja suorituksia. Nuoret ohjaajat olivat selvästikin panostaneet paitsi liikkeiden opettamiseen myös kokonaisen koesuorituksen kasaamiseen, joten ei ollut ihme, että kokonaisvaikutuksestakin tuli paljon hyviä arvosanoja.

Rally-tokon aikaan sää hetkellisesti selkeytyi ja ehkäpä tämänkin ansiosta kaikki rallyssa nähdyt suoritukset olivat erinomaisia. Koirat olivat hyvässä kontaktissa ohjaajien kanssa, ohjaajat ohjasivat koiria rauhallisesti ja täsmällisesti hyvässä yhteistyössä. Erittäin lupaavia koiria kaikki jatkoakin ajatellen.

Koiraharrastuksista kiinnostuneiden nuorten kannattaa pitää silmällä Kennelliiton nuorten sivustoa. Siellä on tietoa mm. tokonuorten valmennusryhmästä ja siihen hakemisesta, miten voi päästä mukaan esim. ohjaajaksi leirille ja paljon muusta.

Nuorten rally-toko SM

Lisätietoja

Tulokset

NUORTEN TOKO SM 2017

ALOKASLUOKKA

10-13 v.
SM-1 Kristiina Laitinen, Lempäälä & kultainennoutaja Miklaus Fjorgyn 197 p., 1-tulos
SM-2 Elina Valta, Joensuu & sileäkarvainennoutaja Harvahampaan Mr Indiana 166,5 p., 1-tulos
SM-3 Ea Marjokorpi, Kuopio & lagotto romagnolo Fungo Madrina 115,5 p., 3-tulos

14-17 v.
SM-1 Noora Karhinen, Mikkeli & bordercollie Toberoi Spruce 193 p., 1-tulos
Oona Kastren, Kokkola & dobermanni Taikaviitan Wip Wiihdyttäjä, 99,5 p.

AVOIN LUOKKA

10-13 v.
SM-1 Elina Valta, Joensuu & parsonrussellinterrieri Joutilaan Puma 192 p., 3-tulos

14-17 v.
SM-1 Henna Niemi, Iitti & bordercollie Tending Supreme 261 p., 1-tulos
SM-2 Vinja Viljanen, Sastamala & pk saksanpaimenkoira Royal Coctail Ihqu 200,5 p., 3-tulos

VOITTAJALUOKKA

14-17 v.
Heli Nissilä, Kokkola & novascotiannoutaja Chaconne 134 p.

NUORTEN RALLY-TOKO SM 2017

ALOKASLUOKKA

10-13 v.
SM-1 Pihla Pulliainen, Kannus & australianpaimenkoira Shepmate’s Clever Ace 99 p.
SM-2 Elina Valta, Joensuu & parsonrussellinterrieri Mystic Elan 95 p.

14-17 v.
SM-1 Heli Nissilä, Kokkola & novascotiannoutaja Xelda 97 p.

AVOIN LUOKKA

10-13 v.
SM-1 Elina Valta, Joensuu & parsonrussellinterrieri Joutilaan Puma 96 p.
SM-2 Elina Valta, Joensuu & sileäkarvainennoutaja Harvahampaan Mr Indiana 95 p.

14-17 v.
SM-1 Heli Nissilä, Kokkola & novascotiannoutaja Chaconne 96 p.

SporttiRakki onnittelee nuoria hienoista tuloksista!

Artikkelikuva: Kuvituskuva, ei kilpailuista
Muut kuvat: Kannuksen Koiruudet


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän