Me teimme sen!

Ajatus SporttiRakista syntyi vajaa vuosi sitten. Palvelusta, jossa koiraurheiluväki voisi yhdistää voimansa ja tuottaa yhdessä hienon tietopankin koko harrastusväen käyttöön. Jakaa tietoa ja oppia yhdessä lisää.

Kun palvelu toukokuun alussa julkaistiin, oli takana puoli vuotta lähes ympärivuorokautista kehitystyötä. Suunnittelua, keskusteluja lukuisten tahojen kanssa ja etenkin toteutustyötä. Jo toteutusvaiheessa huomasin, että koiraväki oli todella innoissaan uudenlaisesta verkkopalvelumallista, etenkin siitä positiivisuudesta, joka tulisi olemaan palvelun kantava voima. Kuinka moni onkaan koiraharrastusaikanaan törmännyt monenlaiseen juupaseipäs-kinasteluun – sellaiseen, mikä ei johda mihinkään eikä ole hyödyksi kenellekään. Kunnianhimoisena tavoitteena oli luoda yhteisö, jossa keskustellaan asiasta, inspiroidutaan toisten onnistumisista ja oivalluksista, iloitaan koirien kanssa yhdessä tekemisestä ja ennen kaikkea nautitaan koiraurheilusta.

Nyt 4 kk myöhemmin voin ylpeänä koko koiraväen puolesta sanoa, että me teimme sen! SporttiRakissa on alusta alkaen vallinnut erinomainen henki niin asiantuntijoiden, bloggareiden kuin lukijoidenkin kesken. Palaute on ollut 99 %:sesti erinomaista, kiitos siitä! Olemme saaneet toimitukseen viestiä huikeista onnistumistarinoista ja oivalluksista, joita taitavien kirjoittajiemme artikkelit ja asiantuntijoiden pitämät nettiluennot ovat saaneet aikaan. Moni on löytänyt paljon lisää sisältöä koiraharrastukseensa ja tiedämme, että SporttiRakin huippuartikkeleita käy lukemassa myös moni, jolla ei edes ole koiraa. Tämä kertoo omaa kieltään siitä, kuinka paljon koirien kanssa toimiminen ja koirien kouluttaminen antaa näkökulmaa myös muuhunkin elämään, esimerkiksi työpaikoilla johtamiseen, muuhun urheiluun, mentaalivalmentautumiseen jne. Lisäksi meidät on otettu erinomaisesti vastaan kesän koiratapahtumissa – erityiskiitos kaikille järjestäneille tahoille ja yhteistyökumppaneille siitä!

SporttiRakista on tullut hetkessä uudenlainen inspiroitumiskanava. Artikkeleitamme luetaan noin 70 000 kertaa kuukaudessa, ja Facebookissa tavoitamme lähes 280 000 henkeä kuussa, ja reagoinnit julkaisuihimme liikkuvat lähes 300 000:ssa per kuukausi – mikä on aivan upea luku! Nöyrä kiitos ihmiset! Uskaltaisin todeta, että teemamme #koiraurheilunilo oli ensin unelma, mutta nyt se on ainakin jonkinlainen ilmiö.

Uusia tuulia syksyyn

SporttiRakin parhaita puolia on ollut se, että se on antanut mahdollisuuden oppia paljon uutta myös niille, joilla ei ole esimerkiksi asuinpaikkansa takia niin usein mahdollisuutta osallistua vaikkapa luennoille. SporttiRakin kuukausittaiset nettiluennot ovat tuoneet alan parasta tietämystä suoraan kotisohville. Esimerkiksi syyskuun nettiluennolle osallistui yli 100 henkeä Helsingistä aina Sodankylään asti.

Ilokseni voin kertoa, että nyt syksyllä laajennamme entisestään mahdollisuutta valmentautua netin yli paikkariippumattomasti! Lanseeraamme pian uudenlaisen nettivalmentautumisen, jossa ammattitaitoisen valmentajan johdolla saa yksilöllistä valmennusta oman koiransa haasteisiin. Haluamme luoda niin valmentajille kuin harrastajillekin uusia keinoja kommunikoida keskenään. Tiedossa on myös paljon muita uudistuksia, jotka auttavat mm. analysoimaan oman koiransa kehittymistä.

SporttiRakin väen puolesta kiitän lämpimästi, että olet ollut mukana menossa, ja toivottavasti olet myös mukana kehittymässä kanssamme jatkossakin. Positiivisessa yhteisössä on paljon voimaa!

Syysterveisin,
Päätoimittaja & tuottaja
Heidi


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän