YHTEISTYÖSSÄ VITABALANSIN KANSSA

Lisäravinteet ovat urheilevan koiran ruokavalion tärkeä kulmakivi. Vaikka ruokavalio olisi kuinka monipuolinen ja hyvin suunniteltu, koirilla on yksilökohtaisia vaihteluita eri vitamiinien ja kivennäisten tarpeessa. Pakollistahan niiden käyttö ei toki ole, mutta itselle niiden käytöstä on tullut harrastusvuosien mittaan rutiini. Omat suosikkituotteet ovat vakioituneet saatavuuden ja helppokäyttöisyyden perusteella, mutta aina on hyvä kokeilla jotakin uutta. Niinpä viiden whippetin laumamme pääsikin toimimaan PRObalans -testiryhmänä.

Testiryhmän esittely

Testiryhmämme koostuu viidestä whippetnartusta. Vanhin on pian 8 vuotta täyttävä sterkattu narttu, joka kilpailee vinttikoirien maasto- ja ajuekokeissa viimeistä kauttaan. Aiemmin olemme harrastaneet mm. agilityä. Vahvuutena uskomaton tahdonvoima, heikkoutena varpaiden nivelten ja rangan vanhat vammat ja alkava nivelrikko. Toiseksi vanhin on 5,5 v narttu, siirtyy ensi kaudella veteraaniluokkiin. On kisannut melko säästeliäästi kaikissa juoksulajeissa, juoksut ovat tulleet harmittavasti yleensä keskellä kautta. Vahvuus on elastinen kroppa – samalla se on tietyllä tavalla heikkous, koska etenkin ranteet ja kintereet ovat hiukan löysät ja vamma-alttiit. Kolmanneksi vanhin on pian 5 vuotta täyttävä sterkattu narttu, joka kisaa maastossa ja ajueessa. Vahvuus on uskomaton into ja ketteryys, kisannut aika paljon ja siitä todisteena melko vaikuttava meriittilista. Heikkoutena helposti kuivuva kroppa ja paksut lihaskalvot, jotka altistavat lihaskireyksille. Nuorimmat testiryhmän jäsenet ovat 2,5-vuotiaat sisarukset, joista toinen toimittaa lähinnä treenarin virkaa eikä siis kisaa. Liikkuu muuten kyllä erittäin paljon, sillä on löysyyttä ranteissa ja kintereissä. Toinen sisko kisaa maastossa ja radalla, vahvuutena voimakas ja pitkä kroppa, joka kuitenkin vaatii paljon huoltoa.

Testiryhmän palaute PRObalans-tuotteista

Testijaksomme kesti noin 8 viikkoa, josta ensimmäiset 3 viikkoa olimme Euroopassa reissulla. Pectbalans osoittautui korvaamattomaksi tuotteeksi, koska tokihan yksi lauman jäsen poimi itselleen jonkinmoisen reissuripulin. Onneksi ei ollut ärhäkkää sorttia, ja potilaan maha rauhoittui nopeasti. Muutkin saivat sitä läpi reissun, ja lisävahingoilta vältyttiin. Kuumissa olosuhteissa ripuli lisää nestehukan vaaraa, joten suosittelen tuotetta lämpimästi kaikille reissaajille!

Erilaiset nivelvalmisteet ovat olleet käytössä jo pitkään, koska vanhimmalla on kaikenlaista pikkukremppaa. Erilaiset glukosamiini+MSM -tuotteet on havaittu hyviksi, mutta nyt kokeilin koko porukalle pelkkää MSM:ää. Kaikilla liikkuminen on ollut jotenkin elastisemman oloista, ja kropanhuoltopäivinä olen ollut huomaavinani etenkin veteraanin olevan vetreämpi. Nuorimmista en päällepäin huomannut mitään eroa ennen ja jälkeen MSM:n aloittamisen, mutta myös nuoren koiran nivelet voivat vaurioitua leikkirallittelun tai kisojen tiimellyksessä, joten missään nimessä siitä ei haittaakaan ole.

B- ja E-vitamiinit ovat oman kokemuksen mukaan ehkä tärkeimmät aktiivisesti liikkuvan koiran lisäravinteet, ja niitäkin on tullut testailtua monia merkkejä, sekä tabletteja että liuoksia. Ensimmäinen ja merkittävin havainto oli, että testiryhmän kolmanneksi vanhin jäsen – juuri se kelle B-E-vitamiini on kaikkein tärkein – tuntui pitävän PRObalansin mausta. Kyseinen koira on todella nirso, ja nuorempana sille oli pakko syöttää B-vitamiini tablettina, jotta sen saattoi tunkea suoraan kurkkuun. Nykyään se syö jo hiukan paremmin, mutta selvästi tuotteiden maussa on eroja. Yleensä ostan B ja E-vitamiinin yhdistelmäliuoksena, mutta testijaksolla käytössä oli kaksi eri tuotetta. Miinuksena ylimääräinen pullo kaapissa, mutta plussana se, että E-vitamiinia oli mahdollista annostella erikseen raskaamman suorituksen jälkeen. E-vitamiinilisällä palautuminen suoritusten välillä ja erityisesti niiden jälkeen oli kaikilla nopeampaa. Testijakson loppupuolella osallistuimme vinttikoirien SM-maastoihin, josta kotiin tuomisina oli yli 48 cm whippetnarttujen suomenmestaruus sekä alle 48 cm narttujen pronssi. Radat olivat erittäin raskaat, ja etenkin finaalisuoritukset näillä mitalisteilla olivat erinomaiset.

Tiimimme luottaa myös jatkossa PRObalans-tuotteisiin!

Artikkeli- ja kilpailukuva: Sirpa Lihavainen


MAINOS
Työskentelen fysioterapiayrittäjänä, olen erikoistunut tuki- ja liikuntaelinpuolelle ja opiskelen töiden ohella klassista osteopatiaa. Olen harrastanut aktiivisesti vinttikoirien juoksulajeja vuodesta 2005, tällä hetkellä laumaani kuuluu viisi whippetnarttua joiden kanssa kisaan aktiivisesti niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Päälajimme ovat maastokokeet, ja olen itse ko. koemuodon palkintotuomari. Kasvatan whippettejä kennelnimellä Dinacon.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän