Vuoden 2017 virkahuumekoirien suomenmestari on Rikosseuraamuslaitoksen vanginvartija Jorma Tuomiranta koiransa Ranen kanssa. Rikosseuraamuslaitos nappasi myös virkahuumekoirien joukkuemestaruuden.

Tulli järjesti vuoden 2017 virkahuumekoirien suomenmestaruuskilpailut Kotkassa 27.-29.9.2017. Kilpailuissa poliisin, Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen, Rikosseuraamuslaitoksen ja Tullin edustajat kilpailivat henkilökohtaisesta ja joukkuemestaruudesta. Kolmipäiväisten kilpailuiden aikana 10 koirakkoa näytti hallittavuuttaan tottelevaisuusosiossa sekä taitojaan huumausainekätköjen etsinnässä matkalaukuista, piha-alueelta, varastosta, huoneistosta ja ajoneuvoista.

Suomenmestaruus ratkesi varmaotteisella työskentelyllä

Vuoden 2017 virkahuumekoirakilpailuiden henkilökohtaisen suomenmestaruuden voitti Rikosseuraamuslaitoksen Keravan vankilan vanginvartija Jorma Tuomiranta koiransa Ranen kanssa 583 pisteellä. Koirakon yhteistyö oli koko kilpailuiden ajan tasaisen varmaa, ja koirakko johti kilpailuja ensimmäisestä päivästä lähtien. Toukokuussa 2017 rauhallista etsintätyötä tekevä labradorinnoutaja Rane voitti kolmannen kerran peräkkäin Rikosseuraamuslaitoksen huumekoiramestaruuden.

– Näissä kilpailuissa kaikki meni nappiin. Rane työskenteli kuten normaalissa työtilanteessa, eikä kilpailutunnelma vaikuttanut siihen, kertoo Jorma Tuomiranta.

Vuoden 2017 virkahuumekoirien suomenmestari on Rikosseuraamuslaitoksen vanginvartija Jorma Tuomiranta koiransa Ranen kanssa.

Tasainen viiden kärki

Rikosseuraamuslaitos juhli tänä vuonna kaksoismestaruutta, sillä toiseksi virkahuumekoirien suomenmestaruuskisojen henkilökohtaisessa kilpailussa tuli Hämeenlinnan vankilan vartija Pertti Keränen koiransa Uunon kanssa 459 pisteellä. Kolmannen sijan nappasi Imatran tullista tullitarkastaja Kaisa Savikuja ja tullikoira Jussi 452 pisteellä ja neljännen sijan Vaalimaan tullista Mika Ruoppa ja tullikoira Welmu 447,5 pisteellä. Kahdeksan pisteen sisään mahtui myös ylikonstaapeli Magnus Gustafsson koiransa Scooby Doon kanssa pisteillä 441,5.

– Uuno petrasi viimeisenä päivänä ja toimi yllättävän hyvin. Tämä saattoi johtua siitä, että kerroin Uunolle tämän olevan sen viimeinen kisa ennen eläkkeelle jäämistä, kertoo pilke silmäkulmassa Pertti Keränen.

Rikosseuraamuslaitokselle myös joukkuemestaruus

Rikosseuraamuslaitoksen kaksoisjohto henkilökohtaisessa kilpailussa varmisti myös joukkuemestaruuden. Kolmas ja neljäs sija henkilökohtaisessa kilpailussa varmistivat Tullille toisen sijan joukkuemestaruuskisassa. Kolmas sija joukkuekilpailuissa meni Puolustusvoimille.

Vuoden 2018 virkahuumekoirien suomenmestaruuskisat järjestää Puolustusvoimat.

Lähde & kuvat: Lehdistötiedote, tulli.fi


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän