Rokualla miteltiin poliisin partiokoirien suomenmestaruudesta kolmipäiväisen kilpailun aikana. Suomenmestaruuden nappasi saksanpaimenkoira Kreo isäntänsä Lauri Kärsämänojan ohjauksessa.

Suomen Poliisikoirayhdistyksen järjestämällä partiokoirien suomenmestaruuskilpailuilla on ollut pitkät perinteet. Edelliset kilpailut järjestettiin 2005, jonka jälkeen perinne katkesi. Nyt uudelleen elvytetyt mestaruuskilpailut keräsivät seitsemäntoista koirakkoa. Mukaan mahtui myös muutama erikoiskoira, jotka osallistuivat vain tiettyihin lajeihin.

Tänä vuonna kilpailut järjestettiin Rokualla yhteistyössä Oulun poliisilaitoksen kanssa. Kilpailun johtajana toimi Antti Silvamaa Oulun poliisilaitokselta. Koirien kykyjä testattiin työtehtävissä vaadittavilla taidoilla. Koelajeina olivat esine- ja henkilöhaku, jälki, suojelu sekä tottelevaisuus.

Partiokoirien kolmen kärki

Tämän vuoden paras partiokoira löytyi Oulusta. Poliisikoiranohjaaja Lauri Kärsämänojan nelivuotias koira pääsi yllättämään isäntänsäkin sijoittumalla kilpailun kärkeen.

– Lähdimme hakemaan kokemusta, mutta tämähän menikin paremmin kuin osasin odottaa, Kärsämänoja hymähtää.

Voitto heltisi perusvarmalla suorituksella jokaisessa lajissa. Esine- ja henkilöhaku sekä jälki ovat Kreon vahvinta osaamista. Sosiaalinen ja isännän mukavaksi kehuma koira on erikoistunut räjähteiden etsintään.

– Onnistuminen kisoissa tuntuu hyvältä, sillä tietää tehneensä jotakin oikein, Kärsämänoja lisää vaatimattomasti.

Poliisikoira vaatii paljon koko isäntäperheeltä, ei pelkästään ohjaajalta.

– Menestymisestä menee iso kiitos myös kotiväelle. Poliisikoira vaatii koko perheeltä paljon, Kärsämänoja korostaa.

Kilpailuissa toiseksi tulivat poliisikoira Jarmo ja Juha Karhu Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, kolmannen sijan veivät poliisikoira Oiva ja Heikki Latvakoski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Saksanpaimenkoira Kreo ohjaajanaan Lauri Kärsämänoja on partiokoirien suomenmestari 2017. SM-2 poliisikoira Jarmo ja Juha Karhu ja SM-3 poliisikoira Oiva ja Heikki Latvakoski.

Huomionosoituksia ihmishengen pelastamisesta

Poliisikoirayhdistys luovutti palkintojenjaon yhteydessä kunniaviirit poliisikoirille, jotka ovat toimineet ansiokkaasti ihmishengen pelastamiseksi. Kunniaviirin saivat Toni Laakso ja poliisikoira Argo sekä Tuomas Jämsä ja poliisikoira Rokka, molemmat Oulu poliisilaitokselta. Viiri luovutettiin myös Mikko Sälliselle ja poliisikoira Rikelle Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Lähde: Suomen Poliisikoirayhdistyksen tiedote, Päivi Romppainen
Kuvat: Tapani Romppainen


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän