“Kollaa kestää ja koirat juoksee!”

Kontiolahdessa hiihdetään tänä viikonloppuna lujaa, kun ampumahiihtostadionilla järjestetään valjakkohiihdon ja yhdistetyn SM-kilpailut. Koirakoita on kilpailussa mukana yli 60. Luokkia on pääsarjassa erikseen miehille ja naisille ja koirat on luokiteltu rodun mukaan. Valtaosa mukana olevista koirista on rodultaan saksanseisojia, mutta myös muita rotuja oli mukana, mm. labradorinnoutajia, kultainennoutaja, saksanpaimenkoiria, dobermanneja, bordercollie ja irlanninterrieri.

Valjakkohiihdon miesten A-sarjan kultamitalisti Tuomas Notko ja x-rotuinen Liekki lähtötunnelmissa.
Valjakkohiihdon miesten A-sarjan hopeamitalisti Vesa-Pekka Jurvelin ja lkssu Batman.

Olin mielenkiinnosta katsomassa tällaisia kilpailuita ensimmäistä kertaa. Oman nuoren labradorini, Oikun, kanssa olemme aloitelleet vetoharrastusta kuntoilumielessä niin pyörän kuin suksienkin edessä, mutta kilpailutavoitteita emme ole ottaneet. Hiihtäjäkin kaipaa vielä melkoisen paljon harjoitusta omien taitojen kehittämiseksi, meno ei näytä vielä aivan samalta kuin tämänpäiväisissä kilpailuissa.

Valjakkohiihdon miesten A-sarjan kultamitalisti Tuomas Notko ja x-rotuinen Liekki.
Valjakkohiihdon naisten A-sarjan kultamitalisti Maija Nivala ja lkssu Rio.

Koiraurheilun iloa

Kilpailualueella vallitsi innokas ja malttamaton tunnelma, kun koirat tiesivät pääsevänsä pian juoksemaan. Katsojat pääsivät mukavasti näkemään katsomosta sekä lähdön että maaliin saapumisen. Lisäksi maastoon pääsi katsomaan suorituksia myös matkan varrelle. Koirien lähestyessä lähtöaluetta äänenvoimakkuus ja innostus vain kasvoivat. Hiihtäjiä avustavilla koiran lähettäjillä oli toisinaan jopa työtä pidätellä pomppivia ja innosta kiljuvia vetokoiria. Koirista todella paistoi halu juoksemiseen ja todellinen koiraurheilun ilo! Oli mahtavaa nähdä valtavan onnellisia ja innokkaita koiria hyvät hiihtäjät perässään!

Valjakkohiihdon miesten A-sarjan hopeamitalisti Vesa-Pekka Jurvelin ja lkssu Batman.
Valjakkohiihdon miesten B-sarjan kultamitalisti Tuukka Turkka ja lbn Vire.

Kilpailut jatkuvat huomenna

Huomenna kilpaillaan yhteislähdössä yhdistetyssä, jossa hiihdetään sekä pulkan kanssa että ilman. Lisätietoa, aikataulut ja tulokset löytyvät tapahtuman omilta Facebook-sivuilta.

Valjakkohiihdon miesten B-sarjan hopeamitalisti Markku Haliseva ja doberman Inga.

MAINOS
Retkeilyä, nomea, tokoa ja nose workia kahden sekalinjaisen labradorinnoutajan Oikun 2v (Sidewild All About Attitude) ja Ennan 8v (FI TVA Dark Water's Dreaming Hawk) kanssa. Tarinoita kuvapainotteisesti arjesta, harrastuksista, kisoista sekä retkeilystä.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän