Labradorinnoutaja Sepe nappasi poliisin huumekoirien suomenmestaruuden kokeneiden konkareiden kuonon edestä isäntänsä Sami Hämäläisen ohjaamana. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella Kouvolan poliisiasemalla työskentelvä kaksikko oli nyt ensimmäistä kertaa mukana poliisikoirien arvokisoissa. Mukaan tuli lähdettyä työkaverin yllytyksestä. Sepe etsii työkseen myös rahaa sekä aseita.

Poliisin huumekoirien SM-mitalistit 2018. SM-1 labradorinnoutaja Sepe & ohj. Sami Hämäläinen, SM-2 saksanpaimenkoira Vertti & ohj. Vesa Hiltunen, SM-3 viime vuoden voittajat belgianpaimenkoira malinois Oiva & ohj. Heikki Latvakoski.

Kolmipäiväisessä kilpailussa mukana 17 koirakkoa

Poliisin huumekoirien suomenmestaruuskilpailut järjestettiin 15.-17.5. Turun seudulla. Kolmipäiväisen kilpailun aikana poliisikoirat etsivät huumeita maastosta, jäljeltä, huoneistosta, varastosta, ajoneuvoista sekä matkalaukuista. Kilpailuun kuului myös tottelevaisuusosuus. Kilpailuun osallistui 17 poliisikoiraa ohjaajineen eri puolilta Suomea. Mukana oli sekä poliisin partiokoiria että erikoisetsintäkoiria.

Poliisin huumekoirien SM-voittaja 2018 on labradorinnoutaja Sepe & ohj. Sami Hämäläinen.

Toiselle sijalle nousivat Lapin poliisilaitoksen saksanpaimenkoira Vertti ja Vesa Hiltunen. Kolmannen sijan ottivat viime vuoden voittajat belgianpaimenkoira malinois Oiva sekä Heikki Latvakoski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta. Kilpailun kaksi parasta koirakkoa jatkavat syksyllä pidettäviin virkakoirien suomenmestaruuskilpailuihin.

Poliisin huumekoirien SM-kakkoseksi nuuskutteli saksanpaimenkoira Vertti ohjaajansa Vesa Hiltusen kanssa.

Koirat ja ohjaajat joutuivat työskentelemään kolmen päivän ajan harvinaisen haastavissa olosuhteissa lämpötilan kivutessa lähes kolmeenkymmeneen asteeseen. Kilpailu huipentui torstaina Raisiossa Kauppakeskus Myllyssä, missä poliisikoirat nuuhkivat matkalaukkuja yleisön seuratessa koirien suoritusta.

 

Kilpailun järjesti Suomen Poliisikoirayhdistys yhteistyössä Turun poliisilaitoksen koiraryhmän kanssa.

Teksti: Päivi Romppainen
Kuvat: Tapani Romppainen


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän