YHTEISTYÖSSÄ Happy Pet Project by Magisso

Labradorit ovat tunnetusti erittäin ahneita. Tuo pätee hyvin myös omiin koiriini! Molemmat labradorini, Enna sekä Oikku, ahmivat ruokansa sekunnin sadasosissa. Ne eivät pitkään mieti, oliko kupin pohjalle ilmestynyt ruoka syötävää vai ei! Varsinkin Oikun tyyli syödä on erittäin kiihkeää ja se saakin lähes kupin kuin kupin liikkumaan ahmiessaan. Olen kaipaillut kuppia, joka hidastaisi aavistuksen sekä syömistä että pysyisi paikallaan ahmatin käsittelyssä.

magissonkuppi_01Ilokseni saimmekin testiin Magisson kupit: ahmimista estävän ruokakupin sekä veden pitkään viileänä pitävän vesikupin, molemmat isommassa koossa (1,8l/1,7l – halkaisija 20 cm). Valitsin väriksi tyylikkään mattapintaisen mustan. Kupit ovat ulkonäöltään yksinkertaisen tyylikkäitä ja musta värinä miellyttää. Sopivat hyvin myös sisustukseen! Ruokakupissa on keskellä luun muotoinen kohoke, joka hidastaa syömistä.

magissonkuppi_02
Kupin keskellä olevan kohokkeen on tarkoitus hidastaa syömistä ja siten vähentää liiallista hotkimista.

Veden viileänä pitävä vesikuppi

Vesikupissa erikoisuutena on veden pitkään viileänä pitävä ominaisuus, joka on kätevää erityisesti näillä kesähelteillä! Kuppia kastellaan juoksevan veden alla 60 s ajan, jonka jälkeen se täytetään normaalisti viileällä vedellä. Ja toden totta, vesi pysyy kupissa viileänä melko pitkäänkin!

Viilentävää vesikuppia kastellaan juoksevan veden alla ensin 60 s ajan, jonka jälkeen se täytetään normaalisti viileällä vedellä. Tällöin se pitää veden viileänä pitkään.

magissokuppi_04


Testiryhmän kokemukset

Harmikseni maailman pahimman ahmatin, Oikun, käsittelyssä ahmimista hidastava kuppi pääsi likkumaan. Kupin luukuvio saa Oikun työntämään kuonoaan entistä ahnaammin kuppiin saadakseen viimeisetkin muruset ruoasta syödyksi, jolloin painavampikin kuppi liikkuu herkästi. Se on onnistunut harmittavasti naarmuttamaan kupin mattapintaa törmäillessään sen kanssa päin toisia ruokakuppeja tai seiniä. Hieman rauhallisemmalla ahmatilla, Ennalla, kuppi sen sijaan toimii hyvin! Kuppi tosiaan hidastaa syömistä, sillä koira joutuu työskentelemään pidempään saadakseen ruoat luukuvion eri puolilta. On aina hyvä, mikäli ahmimista saisi edes hieman hidastettua. Ennan syödessä kuppi liikkuu huomattavasti vähemmän kuin Oikun kohdalla. Isohkojen ja antaumuksella syövien ahmattien kanssa kuppi saisi kuitenkin olla hieman painavampi. Pienempien tai astetta rauhallisempien syöjien kanssa kuppi toimii varmasti hyvin.

Ehdoton plussa kuppien konepestävyydestä! Meillä on myös kuppeja, jotka ovat malliltaan sellaisia, että niihin pesukoneessa vain kerääntyy vesi – olivatpa ne aseteltu miten päin tahansa. Nämä Magisson kupit on helppo aika ajoin laittaa pesukoneeseen, jolloin ne pysyvät myös puhtaampina, kuin pikaisella käsinpesulla tai huuhtomisella. Näppärää!

Olen tyytyväinen kuppiin testiryhmän hieman rauhallisemman osapuolen osalta! Oikun kanssa paikallaan pysyvän kupin metsästys vielä jatkuu. Todennäköisesti sen käsittelyssä kuppi saisi painaa erittäin paljon!


MAINOS
Retkeilyä, nomea, tokoa ja nose workia kahden sekalinjaisen labradorinnoutajan Oikun 2v (Sidewild All About Attitude) ja Ennan 8v (FI TVA Dark Water's Dreaming Hawk) kanssa. Tarinoita kuvapainotteisesti arjesta, harrastuksista, kisoista sekä retkeilystä.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän