Agilityn maailmanmestaruudet ratkottiin neljä päivää kestäneissä kilpailuissa Turussa. Saksa vei kuudesta jaetusta mestaruudesta neljä, yhden mennessä Espanjaan ja yhden Venäjälle. Suomi oli loppuun asti kiinni mitalissa, kun maksiluokassa hyppyradalla upeasti kolmanneksi sijoittuneet Elina Jänesniemi & Etna starttasivat kilpailuiden kärkikolmikossa ratkaisevalle agilityradalle, mutta jäivät haastavalla radalla valitettavasti ilman tulosta. 

Turussa paikan päällä kilpailuja seurasi yli 10 000 katsojaa, ja kotikatsomoissa live streamin kautta jopa 5000 agilitystä kiinnostunutta katsojaa. Katsomossa päästiin seuraamaan lähes 500 maailman parhaan agilityurheilijan kilpailusuorituksia: kilpailijoita oli saapunut Suomeen peräti 40 eri maasta.

Agilityn MM-kenttiä dominoivat erityisesti bordercolliet ja shetlanninlammaskoirat. Näissä MM-kilpailuissa maksiluokan koirista 90 % oli bordercollieita. Kentällä nähtiin kuitenkin myös hieman harvinaisempia agilityrotuja, ja yleisö paikan päällä hullaantui erityisesti Etelä-Afrikasta asti saapuneen siperianhusky Simonin ja ohjaajansa Leanne Williamsin upeista suorituksista. Mediluokassa mukana oli myös mm. beagle Dean Ukrainasta ja miniluokassa welsh corgi pembroke Jane Chilestä. 

Saksan Tobias Wüst & shetlanninlammaskoira Dörte veivät minien maailmanmestaruuden näytöstyyliin.

Saksa rohmusi lähes kaikki mestaruudet

Torstain ja perjantain joukkuekilpailut olivat Saksan juhlaa. Saksa voitti sekä mini- että mediluokan mestaruudet. Maksiluokassa Saksa jäi hopealle Espanjan voittaessa kirkkaimman mitalin. Suomen paras sijoitus joukkuekilpailuissa oli medijoukkueen 14. sija. 

Yksilökilpailuissa Saksan ylivoima jatkui, ja miniluokan voitti näytöstyyliin Saksan Tobias Wüst ja shetlanninlammaskoira Dörte, jotka tekivät kahdella radalla eroa muihin kilpailijoihin lähes 6 sekuntia. He olivat myös ainoat, jotka tekivät omassa luokassaan kaikilla neljällä kilpailuradalla joukkue- ja yksilökilpailuissa nopeimman ajan ja puhtaan tuloksen. 

Myös mediluokassa maailmanmestaruus voitettiin shetlanninlammaskoiran kanssa ja voitto meni niin ikään Saksaan, kun Silas Boogk ja Beam ylsivät kultamitalille. He voittivat hyppyradan lauantaina ja sijoittuivat sunnuntain agilityradalla 2. sijalle. Medien agilityradalla nähtiin yllätysvoittaja, kun lauantain hyppyradalla 37. sijalle päätyneet mudi Remeny ohjaajanaan Emilia Tziliou Kreikasta voittivat agilityradan ylivoimaisella ajalla. 

Saksan Silas Boogk & shetlanninlammaskoira Beam, medien maailmanmestarit.

Maksien nopea rata haastoi koirakoita ja tuloslista eli voimakkaasti loppuun asti. Lauantaina upean kolmossijan napanneet ja kotiyleisöä hurmokseen asti huudattaneet Elina Jänesniemi ja Etna starttasivat radalle kärkikolmikossa, mutta jäivät valitettavasti agilityradalla ilman tulosta ja tippuivat siten pois mitalitaistosta. Myös lauantain radan voittaja Tsekin Tereza Králová & Say jäivät ilman tulosta. Maksiluokan voitti lopulta venäläinen Stanislav Kurochkin yhdessä bordercollie Zipin kanssa. Kilpailu kultamitalista oli erittäin tiukka, sillä Kurochkin ja Zippi voittivat luokan vain kahdella sadasosasekunnilla ennen Luxemburgin Peter Mikea & bordercollie Limitiä. Makseissa MM-pronssia veivät Italian Gianluca Schingaro & bordercollie Ex. 

Venäjän Stanislav Kurochkin & bordercollie Zip, maksien maailmanmestari 2019.

Suomen joukkueen sijoittuneet kilpailijat olivat: miniluokassa Sonia Delatte ja shetlanninlammaskoira Stella 13. sijalla, mediluokassa Anniina Salo ja villakoira Svante 22. sijalla sekä maksiluokassa Janita Leinonen ja bordercollie Fu 22. sijalla.

Elina Jänesniemi & bordercollie Etna sijoittuivat lauantain hyppyradalla upeasti kolmansiksi, joka oli suomalaisten paras yksittäinen ratasuoritus MM-areenalla. Kuva joukkueradalta.

Ensi vuonna kilpaillaan Virossa

Kilpailun loppuseremoniassa FCI:n agilitylippu luovutettiin eteenpäin Virolle, joka toimii ensi vuoden kilpailujen isäntämaana.  

Tulokset & kuvat

Kaikki tulokset: http://results.awc2019.fi/awc2019/index.php

SporttiRakin ottamia tunnelmapaloja kilpailuista FB-sivullamme


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän