Kaupallinen yhteistyö BERRYOMG®:n kanssa 

Monelle koiraharrastajalle ravintoöljyt ovat jo pitkään olleet oleellinen osa koiran ruokavaliota, sillä kuten ihmispuolella, myös koirilla hyvälaatuisten kasvi- ja kalaöljytuotteiden sisältämät välttämättömät rasvahapot ja antioksidantit edesauttavat hyvinvointia ja terveyttä. SporttiRakin oma tiimi kiinnostui vuonna 2021 markkinoille tulleista kotimaisista BERRYOMG®-valmisteista testattuaan ja todettuaan ne tehokkaiksi ja toimiviksi myös allergisella koiralla. Lähdimmekin tutustumaan tarkemmin, minkälaista tuotekehitystä tuotteiden takana on tehty ja mihin tuotteiden teho perustuu. 

Pitkä tieteellinen tutkimuskokemus tuotekehityksen takana 

BERRYOMG®-tuotteiden takana on torniolainen yritys Aromtech Oy, joka on kehittänyt ja valmistanut marjaöljypohjaisia hyvinvointituotteita ihmisille jo yli 20 vuoden ajan kansainvälisesti. Tuotteiden erinomaisen toimivuuden vuoksi Aromtechissä oli pitkään pohdittu, miten myös lemmikit voisivat saada hyötyä marjaöljypohjaisista tuotteista. Kun yhteistyökumppaniksi löytyi eläinravitsemuksen asiantuntija Johanna Anturaniemi (MMT, eläinlääkäri), joka on perehtynyt omassa tutkimuksessaan ja työssään erityisesti allergisten koirien ravitsemukseen sekä koirien atopiaan, oli asiantuntijatiimi valmiina. Yrityksen puolelta vetäjinä olivat Mira Povelainen (FT, Biotech) ja Petra Larmo (ETT), joilta molemmilta löytyy yli 20 vuoden kokemus tutkimustyöstä ja tuotekehityksestä. 

Tiimin tavoitteena oli kehittää tehokkaita, näkyviä tuloksia aikaansaavia tuotteita, jotka sisältävät mahdollisimman vähän allergisoivia ainesosia, koska monesti erityisesti allergiset koirat kärsivät erilaisista ihoon liittyvistä ongelmista. Näistä syistä kapselia ei esimerkiksi lähdetty päällystämään millään makuaineilla. 

Tuotekehitystiimin mukaan painoarvoa on ollut erityisesti laadukkuudella, luonnonmukaisuudella ja ympäristöystävällisyydellä. BERRYOMG®-öljyt uutetaan luomulaatuisista tai villinä kasvaneista marjoista ja niiden siemenistä: tyrnimarjoista, mustaherukasta ja puolukasta. Öljyt tuotetaan yrityksen tehtaalla Torniossa, ja uuttomenetelmässä käytetään ainoastaan hiilidioksidia ja painetta, eikä lainkaan liuottimia, joten tuotantomenetelmä on ympäristöä kunnioittava. Tuotantomenetelmän ansiosta öljykapseleihin onnistutaan säilyttämään myös marjaöljyjen herkät bioaktiiviset ainesosat. 

Koirilla tärkeiden rasvahappojen vaikutukset näkyvät erityisesti ihon ja turkin hyvinvoinnissa.

BERRYOMG®-öljyihin kehitettiin tutkimustyön perusteella kolme eri vaihtoehtoa. Mustaherukan siemenöljystä ja tyrniöljystä valmistettu Silk & Shine, tyrniöljystä valmistettu Vitality & Defence sekä puolukan siemenöljystä valmistettu OMvEGA-3.

Öljytuotteiden monet terveysvaikutukset 

Hyvälaatuiset kasvi- ja kalaöljytuotteet sisältävät yleisesti välttämättömiä rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka edesauttavat koirien hyvinvointia ja terveyttä. Omega-rasvahappojen lisäämistä koirien ravintoon usein suositellaan, sillä rasvoilla ja rasvahapoilla on useita tärkeitä tehtäviä koiran elimistössä. Ne toimivat energianlähteenä ja solukalvojen rakennusosina, edistävät rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä, säätelevät tulehdusreaktioita sekä tukevat tervettä kasvua ja kehitystä. Koirilla tärkeiden rasvahappojen vaikutukset näkyvät erityisesti ihon ja turkin hyvinvoinnissa. 

BERRYOMG® teetti asiantuntijoiden kanssa yli 100 koiran tutkimuksen, jossa tarkoituksena oli testata koostumukseltaan vakioidun tyrniöljyn vaikutuksia koirilla, jotka kärsivät kuivista ja/tai halkeilevista tassunpohjista, vuotavista silmistä, tukkoisesta ja kuivasta nenästä tai kuivasta kirsusta. Tutkimuksessa havaittiin öljytuotteen mm. vähentävän selvästi koirien anturoiden kuivuutta ja halkeilua. Lisäksi todettiin, että koiranomistajat alkavat havaita positiivisia vaikutuksia lemmikin hyvinvoinnissa yleensä jo 2-6 viikon säännöllisen käytön jälkeen. 

BERRYOMG®-öljyihin kehitettiin tutkimustyön perusteella kolme eri vaihtoehtoa. Mustaherukan siemenöljystä ja tyrniöljystä valmistettu Silk & Shine sopii erityisesti koirille, joilla on kuiva tai kutiseva iho tai kiilloton turkki. Se on lisäksi hyvä valmiste tukemaan atopian ja allergiaoireiden hoitoa. Tyrniöljystä valmistettu Vitality & Defence on suunnattu anturoiden ja silmien kuivuudesta kärsiville koirille sekä vahvistamaan seniorikoirien elinvoimaisuutta, sillä öljyn antioksidantit vahvistavat koiran immuunijärjestelmää ja tukevat ikääntyvän koiran hyvinvointia. Kolmas valmiste puolukan siemenöljystä valmistettu OMvEGA-3 sopii hyvin kaikille koirille ylläpitämään tehokkaasti ihon, turkin ja nivelten hyvinvointia. 

Kapselimuoto tekee öljyvalmisteesta helposti annosteltavan, säilytettävän ja mukaan otettavan vaikkapa kisareissuille.

Kapselimuoto lisää käyttömukavuutta sekä koiralle että omistajalle 

Kapselimuoto on ollut asiakkaiden kokemusten mukaan erinomainen valinta, sillä sen ei ole havaittu närästävän koiria. Toisin kuin nestemäiset valmisteet, kapselit eivät ole myöskään närästäneet SporttiRakki-tiimin omaa herkkää atoopikkokoiraa, ja niistä on ollut hyötyä atopian hoidossa. Olemme käytössä kokeneet kapselimuodon erittäin hyväksi ratkaisuksi myös öljyn annostelun ja tuotteen säilyvyyden sekä säilytyksen kannalta, sillä kapselimuotonsa ansiosta tuotteen voi säilyttää normaalisti huoneenlämmössä. Lisäksi läpipainopakkauksissa siististi säilyvät öljyvalmisteet on myös erittäin helppo pakata mukaan, kun koirien kanssa matkustaa. 

Öljyvalmisteiden kanssa kannattaa huomioida tarvittava annoskoko. BERRYOMG®-tuotteissa kapselimuoto ja ylikriittinen uuttomenetelmä mahdollistavat hyvän tehon pienemmällä annoskoolla, millä on vaikutusta erityisesti seniorikoirille, joiden paino lähtee helposti nousuun. Siksi rasvojen määrää ruokavaliossa on usein syytä vähentää, mutta terveydelle hyödyllisten hyvien rasvahappojen olisi kuitenkin hyvä olla ruokavaliossa mukana.  

Vinkki! Yhteistyön ansiosta SporttiRakin lukijat saavat helmi-maaliskuun ajan koodilla SPORTTIRAKKI20 BERRYOMG®-tuotteista -20 % alennuksen.


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän