Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento ma 14.5. klo 18 – Koiran hajutyöskentely

14.05.2018 @ 18:00 - 20:30

Maanantai 14.5.2018 klo 18-20.30 – Koiran hajutyöskentely

Miten hajut käyttäytyvät? Miten koiran hajuaistia ja hajumuistia voidaan aktivoida ja kehittää? Entä miten koiran etsintämotivaatiota voidaan kasvattaa?

Koiran hajutyöskentelyyn liittyy paljon asioita, joita tulee ottaa koulutuksessa huomioon. Kaikki lähtee hajumolekyylien käyttäytymisestä ja sitä kautta harjoitushajujen oikeasta käsittelystä. Entäpä miten toimii koiran hajuaisti ja -muisti ja miten niitä voidaan kehittää? Tällä luennolla käsitellään kattavasti koiran hajutyöskentelyyn liittyviä asioita.

Luennoitsijana Ilkka Hormila. Hormila on kansainvälisestikin arvostettu ja tunnettu koirien hajuntunnistuksen asiantuntija, jolla on takanaan pitkä ura virkakoirien ja niiden ohjaajien kouluttamisen parissa.

Luennolla käsiteltävät aiheet mm.

 • Hajumolekyylit ja niiden käyttäytyminen
 • Harjoitushajujen käyttö ja säilyttäminen
 • Koiran hajuaisti ja hajumuisti sekä niiden aktivoiminen ja kehittäminen
 • Nuuhkutusharjoittelu
 • Erotteluharjoittelu radalla
 • Etsintämotivaation kasvattaminen
 • Etsintäharjoittelun aloittaminen

Luennosta sanottua:

 • ”Todella mielenkiintoinen luento, iso kiitos!”
 • ”Parasta, mitä oon pitkään aikaan kuullu, että annetaan koiran olla välillä koirana.” 
 • ”Erinomainen luento! Paljonpaljon hyvää asiaa!”
 • ”Kiitos Hormilalle opista ja SporttiRakille, että kaukaisimille harrastajille on mahdollisuus luennolle!” 
 • ”Tosi hyvä luento ja paljon asiaa sovellettavissa moneen erilaiseen nenälajiin!”

 


Luennoitsijan esittely

Ilkka Hormila on 40 vuoden työurallaan toiminut Poliisikoiralaitoksen opettajana sekä partiokoiranohjaajana. Hän on kouluttanut niin partiokoiranohjaajia kuin erikoisetsintäkoiranohjaajia (ruumis, palo, huume ja räjähteet) ja työskennellyt hajutunnistuskoirayksikössä. Nyttemmin virastaan eläkkeelle siirtymisen jälkeen hän on pitänyt tunnistus- ja pelastusetsintäkoulutuksia harrastajille sekä kiertänyt luennoimassa ja opettamassa tunnistusetsintää paljon kansainvälisestikin.

Näin pääset luennolle!

 1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
 2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
 3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

SporttiRakin nettiluennot
SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
14.05.2018
Aika:
18:00 - 20:30
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://sporttirakki.fi

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website