Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento ti 23.8. klo 18.30 – Hoitotoimet hauskaksi

23.08.2022 @ 18:30 - 20:30

Tiistai 23.8.2022 klo 18.30-20.30 – Hoitotoimet hauskaksi

Tällä luennolla paneudutaan siihen, miten tehdä hoito- ja käsittelytoimista ja niiden harjoittelusta sekä koiralle että omistajalle mukavaa yhteistä tekemistä antamalla koiralle mahdollisuus tehdä valintoja sekä vaikuttaa harjoittelun kulkuun.

Käymme läpi, miten erilaisia hoito- ja käsittelytoimia kuten kynsien leikkaamista, hampaiden harjaamista, turkinhoitoa, vaatteiden/ulkoiluvälineiden pukemista tai kiinni pitämistä ja vieraan ihmisen käsiteltänä olemista (esim. eläinlääkärikäynnit, koiranäyttelyt/kokeet, hieronta ja muu kehonhuolto) sekä niissä tarvittavia tukitaitoja harjoitellaan koiralähtöisesti, palkitsemista, omaehtoisuutta sekä ns. starttinappulakäytöksiä hyödyntäen. Pohdimme myös pennun koulutusta sekä sitä, miten kotona harjoitellut taidot siirretään esimerkiksi eläinlääkärin vastaanotolle. Luento sisältää teorian lisäksi videoesimerkkejä harjoittelusta.

Se, miten hoito- ja käsittelytoimet arjessa sujuvat ja miten ne koiralle opetetaan vaikuttavat suuresti niin koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuin myös koiran ja omistajan välisen luottamussuhteen ja vuorovaikutuksen muodostumiseen. Nappaa nyt siis luennolta vinkit, miten harjoitella hoitotoimet hauskaksi koiran kanssa yhteistyössä!

Luennoitsija: Eläintenkouluttaja Anni Saarela

Luennon sisältö

  • Omaehtoisuus ja vuorovaikutteisuus koirankouluttamisessa
  • Hyödylliset perus- ja tukitaidot hoito- ja käsittelytoimien harjoittelussa
  • Kohdetyöskentely ja starttinappulakäytökset avuksi harjoitteluun
  • Hoito- ja käsittelytoimien harjoittelu askel askeleelta
  • Koiralle aiheutuvan stressin minimoiminen tilanteissa, kun toimenpide on vain pakko tehdä

Luennoitsijan esittely

Luennoitsijana Koirapalvelu Balanssin Anni Saarela (eläintenkouluttaja AT). Anni työskentelee päätoimisesti koirien hyvinvoinnin ja kouluttamisen parissa, keskittyen erityisesti erilaisiin koirien käytöshaasteisiin sekä niin arjessa kuin eri harrastuslajeissakin tärkeisiin perustaitoihin. Käsittelytoimenpiteisiin liittyen on Anni suorittanut oman koiransa, sk collie Pontuksen kanssa Cooperative Care -sertifikaatin (lisätietoja: cooperativecarecertificate.com) ykkös-, kakkos- ja kolmostasot (CCC1-CCC3), jotka mittaavat koirakon osaamista hoito- ja käsittelytoimenpiteiden kouluttamisessa koiraystävällisin, palkitsemiseen perustuvin metodein. Lisätietoja Annista löydät osoitteesta www.koirapalvelubalanssi.com

 

Näin pääset luennolle!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
  3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi!

 

SporttiRakin nettiluennot

SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
23.08.2022
Aika:
18:30 - 20:30
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website