Mitä sotakoirat tekevät? Katso Puolustusvoimien esittelyvideo

0
1625

Sotakoirat toimivat sotilaspoliisiohjaajansa apuna vartioinnissa ja muihin turvallisuuteen liittyvissä tehtävissä. Puolustusvoimien parin vuoden takaisella esittelyvideolla Sotakoiraosaston johtaja Petteri Halme kertoo sotakoirien etsintä- ja jäljestämistehtävistä sekä koirien käytöstä voimankäyttövälineenä.

Koirien peruskoulutukseen kuuluu henkilöetsintä, jäljestys, tottelevaisuus ja joillakin koirilla suojelutyö. Osa koirista koulutetaan henkilöetsinnän ja jäljitystehtävien lisäksi huumaus- tai räjähdeaineiden etsintään ja toimivat siis normaalien valvontakoiratehtävien lisäksi erikoisetsinnässä. Tällaisia tuplakoulutuksen omaavia koiria kutsutaan combi-koiriksi. SporttiRakki suosittelee tämän hienon työkoirien esittelyvideon katsomista!

Katso Puolustusvoimien sotakoirista kertova video:


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän