Olen Jenna Knuutinen, pirkanmaalainen Sastamalassa asuva homekoirayrittäjä. Olen toiminut homekoirayrittäjänä vuodesta 2012. Ohjauduin alalle alun perin koira-alalta. Lähdin opiskelemaan vuonna 2007 koira-alan ammattilaiseksi Kannuksen maaseutuopiston kennellinjalle ja valmistuin eläintenhoitajaksi sieltä vuonna 2010. Kennellinjan jälkeen jatkoin opiskelua samaisessa koulussa Suomen ensimmäisellä homekoiraohjaajakurssilla. Kurssin jälkeen ala veikin täysin mukanaan. ”Kun antaa pikkurillin, se vie koko käden” päti kyllä minuun. Koulusta valmistuttua perustin yrityksen nimellä Hometutka ja lähdin toimimaan täyspäiväisenä yrittäjänä.

Tiedonjanoinen kun olen ja sisällä palaa valtava into oppia uutta, päätin jatkaa opiskelua kosteuskartoittajaksi ja valmistuin kurssilta vuonna 2013. Pari vuotta ehdin olla pois koulun penkiltä, kun päätin jatkaa taas opiskeluja alaan liittyen. Opiskelen tällä hetkellä talonrakentajaopintoja Nokialla ja tarkoitus olisi valmistua tämän vuoden puolella.
Haluan jatkaa opiskelua ja kehittää omaa osaamistani koko ajan, jotta voisin palvella asiakkaitani paremmin. Talojen tutkiminen vie mukanaan ja yhtäkään rakennusta ei osaa katsoa enää samoilla silmillä kuin aiemmin. Lomareissuilla tulee huomaamatta katseltua mökin riskirakenteita ja todettua rakenteiden kuntoa, ilman koiriakin. Rakennusten tutkimisesta on syntynyt intohimo.

Sisäilmaongelmien aiheuttajia on useita ja niiden tutkiminen vaatii tietotaitoa ja yleensä myös eri aloilla toimivien ihmisten yhteistyötä. Alan kehittämistä ja yhteistyötä varten perustimme homekoirayrittäjien kanssa yhdistyksen Suomen homekoirayhdistys ry. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja tukea alalla toimivia. Yhdistyksen ensimmäinen vuosi onkin lähtenyt käyntiin tehokkaasti ja meillä on ollut useita koulutuksia ja leirejä. Saan kunnian toimia yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Vaikka koirat ovatkin työntekijöitä, ovat ne myös tärkeitä perheenjäseniä. Hyvä suhde ja yhteistyö koiran kanssa on tärkeintä.

Työntekijät yrityksessä

Tällä hetkellä laumaani kuuluu cockerspanieli Havu, parsonrussellinterrieri Käpy, rottweiler Karmi ja eläkeläisenä rottweiler Poka. Arki kuluu töiden ohessa koirien kanssa lenkkeillessä ja niitä kouluttaessa. Olen harrastanut koirieni kanssa palveluskoiralajeja ja tokoa, joissa olemme myös kisanneet. Eri koiraharrastuslajeja on tullut kokeiltua laidasta laitaan, mm. pelastuskoiratoimintaa, agilitya, viestiä ja canicrossia. Jos sisäilma-alalla ei ole koskaan valmis, ei ole myöskään koirankouluttajana.

Cockerspanieli Havu
Havu on elämäniloinen ja hyvin energinen työkoira. Se rakastaa työntekoa ja vihaa vapaapäiviä. Kun sen työskentelyä katsoo, tajuaa, kuinka paljon voi koira tykätä työstään.

Parsonrussellinterrieri Käpy
Käpy on vielä nuori mutta innokas työntekijä. Se tekee työtään itsenäisesti ja varmasti. Sen mielestä etsinnät loppuvat aina liian lyhyeen.

Rottweiler Karmi
Karmi on vielä opetusvaiheessa oleva homekoiran alku. Se tekee työtään tarkasti ja innokkaasti. Isosta koostaan huolimatta Karmi on luonteeltaan hyvin kiltti ja mahtuu yllättävän pieniin paikkoihin etsimään.

Rottweiler Poka
Poka on eläkkeellä oleva koira, jonka tärkeä työ on hoitaa muuta laumaa ja toimia minun toimistokoirana. Pokalle on tärkeää päästä työkeikoille mukaan, vaikka itse töihin ei pääsekään. Eläkevirkaan kuuluu myös lenkkeily ja leikkiminen.

Vaikka koirat ovatkin työntekijöitä, ovat ne myös tärkeitä perheenjäseniä. Koirat asuvat sisällä ja kulkevat arjen toimissa mukana. Hyvä suhde ja yhteistyö koiran kanssa on tärkeintä.


MAINOS
Olen pirkanmaalainen Sastamalassa asuva homekoirayrittäjä. Olen toiminut homekoirayrittäjänä vuodesta 2012. Ohjauduin alalle alun perin koira-alalta. Lähdin opiskelemaan vuonna 2007 koira-alan ammattilaiseksi Kannuksen maaseutuopiston kennellinjalle ja valmistuin eläintenhoitajaksi sieltä vuonna 2010. Kennellinjan jälkeen jatkoin opiskelua samaisessa koulussa Suomen ensimmäisellä homekoiraohjaajakurssilla. Koulusta valmistuttua perustin yrityksen nimellä Hometutka ja lähdin toimimaan täyspäiväisenä yrittäjänä. Olen jatkanut opiskelua kosteuskartoittajaksi ja valmistuin kurssilta vuonna 2013. Tällä hetkellä opiskelen talonrakentajaopintoja Nokialla ja tarkoitus olisi valmistua tämän vuoden puolella. Haluan jatkaa opiskelua ja kehittää omaa osaamistani koko ajan, jotta voisin palvella asiakkaitani paremmin.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän