Kesän ulkotreenikausi alkaa olemaan kukkeimmillaan. Tuon tuosta pulpahtelee esiin kyselyitä erilaisista kylttitelinevirityksistä. Testiryhmämme otti ongelmasta onkeensa ja istahti alas kierrätyshenkisessä tunnelmassa. Seuraavat toteutukset syntyivät helposti saatavilla olleista tuotteista ja materiaaleista, joita voi löytää omalta pihamaalta tai siivouskaapista.

Kylttitelineeksi kelpaavat hyvin pyykkipojat, kivet, kukkakepit, klapit ja käytetyt muovipurkit.

1) Kivet

Ulkotreeneissä kylttien ei välttämättä tarvitse olla telineessä eikä edes pystyssä. Ehkä yksinkertaisin tapa saada kyltit pysymään paikoillaan on laittaa niiden kulmiin kivet, jotta kyltit pysyvät paikoillaan pienessä tuulessakin. On hyödyllistä häiriötreeniä treenata niin, että kyltit ovat maassa ihan koko miltaltaan eivätkä aina pystyssä telineessä. Testatun toteutuksen hyvä puoli on se, että esimerkiksi monen hiekkakentän reunamilta löytyy kiviä suht vaivattomasti.

2) Pyykkipojat

Pehmeällä nurmialustalla näppärinä kylttitelineinä toimivat pyykkipojat. Testiryhmä kokeili tällä kertaa puisten pyykkipoikien toimivuutta. Painoimme kaksi pyykkipoikaa pehmeän nurmen pintaan ja pujotimme laminoidun kyltin pyykkipoikien leukoihin. Kyltti oli hieman tiukka pujottaa paikoilleen, mutta pito sitä vastoin oli erinomaisen hyvä. Tämän telineversion ansioksi voidaan lukea pienessä tilassa kulkeminen ja edullisuus. Tässä versiossa myös kylttitelineen toinen puoli on käytettävissä toiselle kyltille.

3) Hylätyt kukkakepit

Seuraava idea syntyi testiryhmän kurkatessa vanhaan puutarhatarvikelaatikkoon. Siellähän makoili ihan toimettomana metallisia tukikeppejä! Painoimme maahan kaksi keppiä kyltin leveyden mukaiselle etäisyydelle toisistaan ja kiinnitimme kyltin molemmista reunoista muovinipsulla kiinni keppeihin. Tässäkin toteutuksessa myös telineen toinen puoli on käytettävissä. Kylteistä ulospäin sojottavien nipsujen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei esim. pitkäkarvaisen koiran turkki jää kiinni niihin. Toisaalta ulkonevat nipsut ohjaavat koirakkoa pysyttelemään riittävän etäällä kylteistä.

4) Koivuklapit

Testiryhmän katse osui puupinoon, josta valittiin kokeiluun kaksi suunnilleen samankokoista, suorareunaista koivuklapia. Kun koivuklapit asetti sopivassa kulmassa toisiinsa, syntyi toimiva kylttiteline. Tämän version tuuliominaisuudet eivät vedä vertoja aikaisemmille malleille, mutta paremman puutteessa toimivat kyllä. Ominaisuuksien plussapuolelle kirjasimme häiriötreenimahdollisuuden: allekirjoittaneen koira nimittäin on kerran kisoissa langennut houkutuksen koivuklapeihin!

5) Muovipurkin uusi elämä

Tämä vinkki on passeli taloudelle, joka tuottaa runsaasti tyhjiä, muovisia hillo- tai vastaavia purkkeja (näitä voi kysellä myös keittiötyössä olevilta tutuilta). Sahasimme pienellä sahalla muovipurkin molempiin kylkiin syvät viillot (noin 2/3 purkin syvyydestä) ja pujotimme tehtäväkyltin siihen. Kesätuuli puhalteli testiä tehdessämme leppoisasti, joten pudotimme purkkiin pari sopivankokoista kiveä pitämään keksintöä paremmin pystyssä. Tämän kylttitelineen ansioiksi luemme ekologisuuden, edullisuuden (jos ei osta tuotteita purkin takia) ja sen, että isompikin pino telineitä kulkee treenirepussa kevyesti.

Nämä testiversiot toimivat erinomaisesti koti- ja pihatreeneissä. Jos et omista kylttitelineitä, mutta haluaisit omissa treeneissäsi jäljitellä ratapätkiä, kokeile jotakin näistä! Keksit varmasti itse lisääkin sovelluksia! Iloisia kesätreenejä!


MAINOS
Olen useammassa eri lajissa pätevöitynyt koulutusohjaaja. Kilpailukokemusta minulta löytyy omien ja lainakoirien kanssa niin tottelevaisuus-, agility-, rally-toko- kuin koiratanssiareenoiltakin. Koulutan kaikentasoisia harrastajia. Lähimpänä sydäntäni on kilpailemaan tähtäävien ja kilpailevien koirakoiden valmennus. Lajeista rakkain sekä omasta että koirieni mielestä on rally-toko. Kisakumppaneinani kentillä nähdään usein partacolliet BH TK2 RTVA FI & EE MVA Kinsfolk Dear Darcy ”Toivo” ja BH TK1 RTVA FI MVA Tireless Kisser’s Almost Too Fast ”Taimi”. Toisinaan vien kisa-areenoille muidenkin koiria jackrussellinterrieristä suomenlapinkoiraan. Kouluttamisen ja kouluttautumisen lisäksi toimin myös mielelläni epävirallisena tuomarina eri lajeissa.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän