Kesän kunniaksi vähän kevyempää aihetta tarjolla, eli esittelen tässä meidän agilitytreenikassin sisällön.

Treenikassina pidän tällä hetkellä kangaskassia, jossa on kivan pirteä kuosi Lili Chinin piirtämistä pohjoisista roduista (harmi, ettei siinä ole suomenlapinkoiraa, mutta ei se haittaa, kun kassi on silti niin nätti). Kassi on yllättävänkin tilava, kestävä ja helppo kuljettaa mukana.

Treenikassiin mahtuvat niin lelut, namit, juomat, ea-kamat, otsalamppu, treenibujo (ks. aikaisempi postaus aiheesta), treenihihna ja treenikengät. Toisessa kassissa kuljetan oheiskamoina tasapainotyynyjä ja tötteröitä.

Treenitaskuosasto

 • Pienempi patukka verkkalenkin ohessa tehtäviä juttuja varten
 • Pilli (näitä minulla on useampia, ja olen pyrkinyt säilömään niitä eri paikkoihin, että varmasti olisivat mukana tarvittaessa)
 • Tyhjiä kakkapusseja
 • Taskuissa vielä irtonameja (pääasiassa joko raakaa jauhelihaa, kuivattua lihaa, Naturis-paloja tai muuta vastaavaa)

Leluosasto

 • Sisältö vaihtelee (ilmeisesti määrä tuntuu kummallisesti lisääntyvän)
 • Palloja
 • Erilaisia vetoleluja, mm. pitkiä, venyviä, pehmeitä
 • Patukka
 • Pyrin vaihtelemaan leluja treenin mukaan. Yleensä aloitan vähän “tylsemmällä” lelulla, ja loppuun säästän sen superhuipun lelun. Vauhdikkaista suorituksista haluan palkata hyvin heitettävällä lelulla (pallo). Lelujen arvo tuntuu vaihtelevan, joten pelisilmää treenin aikana pitää olla senkin suhteen.

Namiosasto

 • Vesipullo ja juoma-astia koiralle
 • Ylläreitä varten kassissa kulkee aina mukana jotain kuivalihakamaa ja myös märkäruokakamaa (lienevät jäänteitä pelastuskoiraharrastuksen tiimoilta, kun välillä saattoi tarvita ylimääräistä palkkaa). Nuo säilyvät hyvin avaamattomina, joten voi huoletta pitää kassissa pidempäänkin.
 • Muut tuorenamit, joita kulkee mukana treenitaskussa. Muistettava siirtää sitten takaisin jääkaappiin treenin jälkeen.

Treenin suunnittelu, toteutus ja talletus

 • Treenibujo!
 • Videointia varten tripod kännykälle
 • Kisahihna: lähinnä rutiineja (ratatreeneissä lähtörutiinit, lämppärutiinit omaa vuoroa odotellessa) varten hihna kulkee matkassa mukana
 • Agilityyn sopivat juoksukengät. Käytössäni on tällä hetkellä Reebokin nappulapohjaiset maastojuoksukengät, jotka ovat sopivan kevyet ja hyvin pitävät.

Muut tarpeelliset

 • Ensiapupakkaus (näitäkin olen viljellyt eri laukkuihin mukaan, jotta ovat saatavilla, jos niitä mahdollisesti sattuu tarvitsemaan)
 • Otsalamppu + vara-akut (kesällä ei ole tarvetta, mutta talvella on oikein hyvä olla mukana)

Oheistavarat

 • Tasapainotyyny alkuverkkoja varten
 • Puolipallot alkuverkkoja varten
 • Tötteröitä erilaisia harjoituksia varten
 • Viltti tai häkki koiran taukopaikalle

Kaikki oleellinen kulkee siis hyvin matkassa mukana, ja toisaalta turhaa tavaraa ei ole, sillä lähes kaikelle (ea-kamoille ei toistaiseksi ole ollut käyttöä) tavaralle on jokaisessa treenissä jotakin käyttöä. 🙂


MAINOS
Koiraharrastamista vuodesta 2001 alkaen, mm. pelastuskoiratoiminnassa (hälytysryhmässä olin mukana edesmenneiden suomenlapinkoirien Viiman ja Myryn kanssa), agilityssä ja nose workissä. Harrastuskavereinani ovat suomenlapinkoira Kero (synt. 12/2012) sekä bordercollie Disco (synt. 10/2017). Keron kanssa on tehty pelastuskoirajuttuja, mutta aktiivisesti harrastamme enää agilityä sekä nose workkia. Uuden oppiminen, itsensä kehittäminen, koiran oivallusten seuraaminen ja onnistumiset haasteiden jälkeen kiehtovat erityisesti, kun harrastuskumppanina on koira!

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän