Torstaina 12.10.2017 klo 18-20.30 – Koiran persoonallisuus ja koulutettavuus

Mitä minun tulisi ohjaajana ja koiranomistajana tietää koiran persoonallisuudesta, tietoisuudesta ja koulutettavuudesta? Tervetuloa SporttiRakin järjestämälle nettiluennolle oppimaan lisää aiheesta!

Luennoitsija: FT, biologi, ja eläinten käyttäytymistutkija Katriina Tiira

Luennolla käsiteltävät aiheet mm.

  • Koiran tunteet, empatia ja tietoisuus ja niiden vaikutus
  • Rotujen erilaisuus ja koulutettavuus
  • Koirien ongelmanratkaisukyky ja -strategiat

Luennoitsijan esittely

Katriina Tiiralla on lähes 20 v kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa. Viimeiset seitsemän vuotta Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä ja tehnyt useita tieteellisiä julkaisuja mm. koirien pelokkuuteen tai stereotyyppiseen käytökseen vaikuttavista ympäristötekijöistä. Katriina väitteli filosofian tohtoriksi 2001 Helsingin yliopistosta aiheesta “Integrated analysis of aggression in salmonids”, jonka jälkeen hän jatkoi Suomen Akatemian tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa. Vuosina 2008-2015 Katriina toimi post doc -tutkija Prof Hannes Lohen Koiragenetiikan tutkimusryhmässä, tutkien koirien käyttäytymistä ja käyttäytymisen geenitaustaa. Katriina on toiminut vuodesta 2001 Invalidiliitto ry:n avustajakoirien luonnetesti- ja käyttöönottotestituomarina, sekä vuodesta 2012 Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskoe- ja työnäyttötuomarina. Katriina Tiiran oma smartDOG-yritys järjestää koirien käyttäytymisen testausta. Koulutus ja kilpailukokemusta löytyy omien koirien kanssa vuodesta 1984 alkaen mm. PK-haku, jälki, TOKO, NOME-B ja WT. Paras tulos taitaa olla vuosien takaa (1997) PK-SM:issä HAUSTA pronssia suursnautseriuros Konstan kanssa. Katriinalla on ollut useita erirotuisia koiria: suursnautsereita useampia, labradori, sileäkarvainen noutaja, cockerspanieli sekä sekarotuinen. Tällä hetkellä kotoa löytyy metsästyslinjainen labradori sekä cockerspanieli.

VARAA PAIKKASI LUENNOLLE!

Lisätietoja: Lue lisää luennosta ja SporttiRakin nettiluennoista


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän