Osa 2 road tripistä löytyy täältä.

Lokakuun alussa lähdimme lyhyehkölle rantaretkelle John Muir Country Parkiin 11-viikkoisen briardimix Lexan kanssa. Lexalle reissu oli ensimmäinen pidemmän matkan päässä oleva retki, jos hakumatkaa Walesista Skotlantiin sen ollessa 8-viikkoinen ei lasketa. Aiemmin se oli lähinnä seikkaillut paikallisissa puistoissa. Pikkuinen oli oikein kuuliainen rannalla, eikä uusi ympäristö ollut siitä erityisen ihmeellinen kovasta tuulesta huolimatta.

John Muir Country Park

John Muir Way on pitkän matkan reitti, joka kulkee Skotlannin poikki länsirannikolla olevasta Helensburghista itärannikolla olevaan Dunbariin. John Muir Way on 215 kilometriä pitkä ja reitti on kehitetty sellaiseksi, että sitä pitkin voi pyöräillä, ratsastaa tai kävellä. Reitti on nimetty Skotlannissa syntyneen ja USA:ssa asuneen John Muirin mukaan. Hän yritti usein kehottaa ihmisiä tutustumaan luontoon paremmin. Reitin nimen toivotaan tuovan tietoisuutta skoteille John Muirista ja inspiroivan ihmisiä ulkoilemaan. John Muir Waystä voit lukea lisää reitistä kertovilla verkkosivuilla.

John Muir Country Park sijaitsee reitin loppupuolella Dunbarissa, missä John Muir syntyi. Puistossa on marskimaa, jonka kautta kulkee polku merenrannalle, missä kävimme Lexan kanssa. Sieltä pääse myös metsään kävelyille tai ihailemaan maisemia jyrkänteiden päällä kulkevalla vajaat kuusi kilometriä pitkällä reitillä (Dunbar Cliff Top Trail).

Rannalle johtavan marskimaan läpi kulkee hiekkainen polku, ja purojen ylitse menee pieniä siltoja. Minusta marskimaa oli todella kaunis kaikessa karuudessaan. En tiedä, vaikuttivatko siihen aiemmat muistot lansukaksikosta ravailemassa pitkin maita ja mantuja aivan kuin ne omistaisivat paikan vai se, että marskimaa on pidetty mahdollisimman koskemattomana. Lexasta marskimaa oli hauska paikka, missä se juoksenteli tyytyväisenä heinikossa, kummasteli isoja syviä lätäköitä ja pinkoi siltojen yli.

Itse rannalla tuuli niin paljon, että pennun korvat heiluivat ihan miten sattuu. Lexasta poseeraus ei siitä syytä ollut erityisen kivaa, joten annoin sen juoksennella isolla hiekkarannalla. Emme olleet rannalla hirveän kauaa, ettei pikkuinen vilustuisi, mutta Lexalla oli joka tapauksessa mukavaa.

Kaiken kaikkiaan John Muir Country Park on todella kaunis paikka, missä on paljon tilaa antaa koirien juosta. Lexan kasvaessa menemme sinne varmasti uudestaan, jolloin karvapallo saakin otettua paikasta kaiken ilon irti riehumalla rannalla, metsässä ja lenkkeilemällä jyrkänteiden päällä.


MAINOS
Olen Alicia, vuonna 2000 syntynyt tyttö, joka asuu Skotlannissa pienessä kylässä kukkuloiden ja laaksojen keskellä. Olen pienestä pitäen ollut enemmän tai vähemmän koiraihminen, mutta vasta vuonna 2014 Skotlantiin muuttamisen yhteydessä innostuin kunnolla koiraharrastuksista aloittaessani agilityn. Sen jälkeen uteliaisuuteni heräsi, ja kokeilin canicrossia, sekä retkeilyä/vaeltamista koirieni kanssa, joista jälkimmäisestä tulikin minulle erittäin tärkeää, vaikka canicrossiakin treenasin säännöllisesti agilityn tavoin, kunnes sen hetkisellä koirallani, Jetillä, tuli seinä vastaan terveyden puolesta. Nykyisin seikkailuillani mukana on briardimix Lexa, jolla on ikää vuoden verran.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän