Paragilityn vuoden 2017 maailmanmestari paimiolainen Marika Ruohonen on ladannut tänä vuonna kaikki paukut kahteen kilpailuun. Pietarsaaressa elokuun alussa järjestettyihin paragilityn SM-kilpailuihin sekä tuleviin 23.-26.8. Huntingdonissa Iso-Britanniassa järjestettäviin paragilityn MM-kilpailuihin (PAWC). Taidokkaan agilityurheilijan tavoite on ollut kova – tuplavoitto sekä SM:issä että MM:issä.

Kuva: Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi, kopioitu luvalla.

Pietarsaaren SM-kilpailuissa tavoitteesta täyttyi jo ensimmäinen osa, sillä Marika voitti australiankelpien Zalaman kanssa SM-kultaa ja australiankelpien Tykin kanssa SM-hopeaa.

“SM:ien jälkeen ovat loistavat! Meillä oli SM:issä vain yksi tavoite: Zalama voittaisi ja Tykki sijoittuisi hopealle. Ja me tehtiin se!”, Marika iloitsee.

Tulevia MM-kilpailuja Marika odottaa innolla, mutta viime vuoden upea menestys tuo kilpailuihin nyt uutta jännitystä.

“Tulevat kilpailut ovat viime vuotta jännemmät, koska nyt lähdemme puolustamaan MM-titteliä. Toivon, että MM-titteli pysyy meillä ja että Tykin kanssa pärjäisimme paremmin kuin viime vuonna. Tavoitteet ovat suuret, sillä tähdätään samalla lailla tuplavoittoon kuin SM:issäkin. Mutta kaikki on mahdollista, katsotaan kuinka käy.”

Kuva: Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi, kopioitu luvalla.

Marika kertoo, että yhteistyö on vuodessa kehittynyt molempien koirien kanssa entisestään ja Zalamasta on muodostunut todellinen luottokoira. Myös Tykki on tullut äitiinsä Zalamaan ja kehittynyt vuodessa paljon.

Viimeistelytreenit ovat nyt takanapäin ja Marika on jo lähtenyt matkaan kohti Huntingdonia matkailuautolla toisen kisaajan kanssa yhdessä. Koirat on hiljattain hierottu kisakuntoon ja kaikki näyttää lupaavalta onnistuneeseen MM-reissuun.

SporttiRakki toivottaa Marikalle ja koko Suomen joukkueelle hyvää matkaa ja onnistumisen iloa PAWC-kilpailuihin!


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän