SporttiRakki järjestää yhdessä neljän mahtavan asiantuntijan kanssa kaikille harrastajille avoimen nettiseminaarin koiran henkisestä hyvinvoinnista. Yhdessä haluamme tuoda loppuvuoteen hyvää mieltä ja koiraurheilun iloa. Mukana kertomassa ajatuksiaan tästä tärkeästä aiheesta eläinlääkäri Anna Hielm-Björkman, valmentaja ja koiraurheilija Krista Karhu, Trust Techniqueen perehtynyt Riikka Manninen sekä koirakkovalmentaja Päivi Saarilahti.

 

Seminaarin tallenne katsottavaksi

Missä ja milloin?

  • Torstai 15.12. klo 18.30-21 (2,5 h) SporttiRakissa
  • Kaikille avoin ja maksuton lähetys
  • Voit osallistua joko live-lähetykseen tai katsoa tallenteena myöhemmin SporttiRakin sivuilta

Miten voin osallistua?

  • Lähetys järjestetään avoimena Youtube-livenä, jonka katselu onnistuu Youtuben kautta.
  • Linkin lähetykseen löydät sen aloitusajankohtana joko SporttiRakin palvelun etusivulta, SporttiRakin Youtube-kanavalta tai tapahtumasivulta Facebookista. Suosittelemme ottamaan tapahtumasivun Facebookissa seurantaan, jolloin saat suoraan myös muistutuksen tapahtumasta ja voit lähettää etukäteen kysymyksiä.
  • Kysymyksiä voit siis lähettää etukäteen FB:ssä tapahtumasivun kautta, josta nostetaan kysymyksiä mukaan lähetykseen. Tai voit lähettää kysymyksiäsi mukaan anonyymisti asiakaspalveluchatimme kautta.
  • Lähetyksen aikana kysymysten lähettäminen onnistuu Youtuben live chatin kautta.

Ota tapahtumasivu FB:ssä seurantaan!

 

Seminaarin sisältö

  • Klo 18.30-19.30 asiantuntijoiden alustuspuheenvuorot (15 min per asiantuntija) aiheen parissa
  • Klo 19.30-21 avoin keskustelu asiantuntijoiden kesken, etukäteen tulleiden kysymysten pohjalta keskustelua sekä lähetyksen aikana tulevien kysymysten läpikäynti paneelikeskustelun tapaan

Keskustelemassa mukana

Anna Hielm-Björkman

 

Anna Hielm-Björkman on eläinlääketieteen tohtori ja dosentti sekä kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu tutkija. Hän on toiminut eläinlääkärinä jo yli 30 vuotta, työskentelee Yliopistollisessa eläisairaalassa ja toimii tutkijana Yliopiston kliinisellä hevos- ja pieneläinlääketieteellisellä osastolla ja myös opettaa Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Hielm-Björkman on väitellyt koiran kroonisesta kivusta, sen tunnistamisesta ja sen hoitamisesta. Anna on tutkinut kliinisen tutkimuksen keinoin esimerkiksi ruokia, lisäravinteita ja kipulääkkeitä, ja Anna haluaakin tuoda esiin, kuinka paljon koiran omistaja voi tehdä itse oman lemmikkinsä terveyden hyväksi. Annan mielestä onkin tärkeää panostaa erityisesti eläinten terveyden edistämiseen ja sairauksien ehkäisemiseen. 
Tutustu Annaan

Krista Karhu

Krista Karhu on koirakouluyrittäjä Ylöjärveltä. Kristalla on 5-vuotias bordercollieuros Tending Adventure “Tykki”, jonka kanssa treenataan tokoa päälajina. Lisäksi Krista & Tykki tekevät omaksi ilokseen jälkeä ja vetojuoksua ja -hiihtoa. Tykki on todella nopeasti kiihtyvä työmyyrä ja sen kanssa Krista on saanut oppia hurjasti kiihkeän koiran sielunmaisemasta. Niin valmentajana kuin kisaajanakin Kristalle on tärkeää, että koira voi hyvin paitsi arjessa, myös siinä harrastuksessa, jota me ohjaajat koiriemme kanssa haluamme treenata. Krista uskoo, että koiran mielen treenaaminen on vähintään yhtä tärkeää kuin sen kropan, eikä  tekniikan täydellinen hallitseminen riitä, jos koiran elämä ei ole tasapainossa. Lämmin, tasapainoinen ja luottavainen suhde koiran ja ohjaajan välillä on Kristalle tärkein tavoite.
Tutustu Kristaan

Riikka Manninen

Riikka Manninen on Suomen ensimmäisiä Trust Technique -ohjaajia ja työskentelee koirakkojen kanssa sekä Pirkanmaalla että etänä ympäri Suomen. Trust Technique on mindfulnessiin perustuva menetelmä, joka on erinomainen työkalu rauhallisen mielentilan löytämiseen. Harjoittelu tuo lisää levollisuutta, iloa ja itsevarmuutta sekä koiralle että omistajalle, parantaa vuorovaikutusta ja parantaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Riikan työssä keskitytään siihen, miten tunnetilat välittyvät ihmisen ja eläimen välillä ja miten tätä tunnetta aletaan muuttaa rauhallisemmaksi. Harjoituksen sovellusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat, sillä sopivassa mielentilassa ongelmatilanteiden purkaminen ja uusien käytösmallien oppiminen on kaikkein tehokkainta. Apua saavat mm. kiihtyvät harrastuskaverit, remmirähjääjät ja käsittelypelkoiset koirat. Viimeisimpänä Riikka on syventänyt osaamistaan eroahdistuksen ja muiden yksinolo-ongelmien purkamisessa.

Tutustu Riikkaan
 

Päivi Saarilahti

Päivi Saarilahti on Säkylässä asuva koirakkovalmentaja ja ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Hän kulkee rinnalla, kun usko itseen tai koiraan horjuu ja auttaa kohtaamaan painetta niin, ettei se erottaisi koiraa ja ihmistä toisistaan tai estäisi kutsuvien asioiden kokemista.  Päivin lähestymistapa on syntynyt hänelle 30 vuoden aikana tulleiden kodinvaihtajakoirien kautta, yli 25 vuoden harrastushistoriasta sekä syvästä kiinnostuksesta ihmisyyteen ja elämän mittaiseen oppimiseen.
Tutustu Päiviin


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän