Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento ti 1.11. klo 18.30 – Koira suuri, ihminen pieni – osa 1

01.11.2022 @ 18:30 - 20:30

Tiistai 1.11.2022 klo 18.30-20.30 – Koira suuri, ihminen pieni – teetä ja teoriaa

Nyt ei treenata koiraurheilun tekniikkaa eikä lajikohtaisia liikkeitä vaan ohjaajaa ja ohjaajan mieltä. Älä löysäile, uskalla voittaa, ole rohkea. Huomaa oman koirasi hyvä, opettele kohtaamaan vaikeudet, treenaa epäonnistumista, anna itsesi jännittää, kehity ohjaajana. Keitä pannu teetä, istu alas ja näe negatiivisissa tunteissa polut ratkaisuihin ja uskalla edetä kohti sinun ja koirasi parasta tekemistä ja tunnelmaa. Ohjaajan mieltä voi ohjata monella tavalla, ja sen kautta myös koiran monipuolista kehittymistä ja tilannetajua eri koiraurheilun lajeissa ja kisatilanteissa. Yhteinen matka koirasi kanssa voi alkaa ihan pikkupennusta, mutta myös aikuisen koiran kanssa voi aloittaa oman parhaan tavoittelemisen. Tie voi olla pomppuinen, mutta se on juuri se, jonka haluat kulkea.

Tämä on luentosarjan ensimmäinen osa. Toinen osa käytännön harjoituksista pidetään tammikuun 2023 alussa.

VINKKI! Kannattaa kuunnella jo alkuun pe 14.10. julkaistu SporttiRakin kahvila -videopodcastjakso, jossa Hanna kävi vieraana keskustelemassa oman potentiaalin löytämisestä. 

Luennoitsija: Hanna Närhi

Palautteita luennosta

⭐️ “Olipa ihanaa kuunneltavaa!” 🥰
⭐️ “Iso suositus tälle luennolle! Hanna toi ulos niitä ajatuksia, mitä itse toisin, jos osaisin sanoittaa ajatuksiani.”
⭐️ “Oli juuri niin hyvä kuin osasin odottaa! Herätti ihan superpaljon ajatuksia ja tuli jotenkin ihan älyttömän hyvä mieli tästä. Ajatukset tuntuivat niin omilta ja muistuttivat hyvin paljon siitä, mitä koiraharrastus minulle on ja mitä asioita pidän tärkeänä.”

Päivi Kokon tekemät visuaaliset muistiinpanot luennolta.

Luennoitsijan esittely

Luennoitsija on pitkän linjan koiraurheilija ja opinto-ohjaaja Hanna Närhi. Hannan intohimona on kehittää ohjaajaa oman ohjaajuutensa vahvistajana ja tukea ohjaajaa näkemään lajikohtaiset harjoitukset mahdollisuutena kehittää koirasta itsevarma, kisatilanteesta nauttiva tähti, jolloin koirakon yhteistyöstä muodostuu uniikki, kopioimaton, kaunis. Ihmisen mieli on mielenkiintoinen, koiraurheilijan mieli vielä kiehtovampi, koska se palaa halusta kehittyä yhdessä koiran kanssa paitsi arjessa myös tietyssä arvostelulajissa. Vain rohkeimmat kisaavat ja lähtevät kuulemaan arviointia suhteessa ihanne suoritukseen. Helpointa on olla katsomossa, videoida ja viedä “mutta voisi olla vielä enemmän” – lause vieläkin pidemmälle. Ohjaajan vastuulla on treenien, erittäin tärkeän arjen ja yhteistyön kehittymisestä sekä ennen kaikkea vastuu kehittää ohjaajana kasvamista, oman ohjaajuuden kehittämistä. Aika ei kehitä ohjaajaa ja ohjausta – sen eteen on oltava kehittämisen intohimo kuten koirauheilun lajikohtaisen liiketekniikan opetteluunkin.

Hannan ajatuksia voit luennon lisäksi lukea kesällä 2022 ilmestyneestä kirjasta “Ennakoi.Nauti.Ohjaa. – Ja niin koirasi loistaa.” (Training Tracks, 2022). Voit tilata kirjan nyt ilman postikuluja Hannan koulutusfirman Training Tracks verkko-sivulta. Sivuilta löydät myös tarinoita Hannan koirista ja kisahistoriasta, mm. yhdessä vuoden 2015 Vuoden palveluskoira Tending Dayfly “Kit” kanssa.

Näin pääset luennolle!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
  3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi!

SporttiRakin nettiluennot

SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
01.11.2022
Aika:
18:30 - 20:30
Tapahtumaluokka: