Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nettiluento to 12.1. klo 18.30 – Koira suuri, ihminen pieni – osa 2

12.01.2023 @ 18:30 - 20:30

Torstai 12.1.2023 klo 18.30-20.30 – Koira suuri, ihminen pieni – käytännön harjoitukset

Tämä on luentosarjan toinen osa. Ensimmäinen osa (käy tästä katsomassa muistiinpanot ja palautteet) teoriasta pidettiin marraskuun alussa ja on katsottavissa luentoarkistostamme.

Koiraurheilun lajista riippumatta ihannetreenissä koira oppii toivotun asian. Astetta siistimpää ja oikeasti ihannetta on, kun treenin myötä koiran mieltä pystyy ohjaamaan liikkeen sisällä itsevarmaksi ja taitavaksi. Minäpystyvyys, autonomia ja kuulluksi tuleminen – nuo ihmismaailman arvopilarit hyvälle oppimistilanteelle ja yhteistyöhon osallistumisen motivaatiolle ovat varsin hyvin tuotavissa myös koiramaailmaan.

Miten suunnitellaan treeni niin, että opitaan olennainen asia – koira liikkeen esittäjänä, ohjaaja ohjaajana – ja samalla koirasta tulee suuri, ihmisestä pieni? Lajilla ei ole oikeastaan mitään väliä – jokaisessa lajissa ohjaajan tehtävänä on ohjata ja koiran loistaa. Onneksi ohjaajan mieltä voidaan haastaa tiedostamaan ja ennakoimaan tilanteita. Ihminen suunnittele treenit ja lähettää kisailmoittautumiset, mutta ilman koiraa ei olisi koiraurheilua. Vahvan koiran kanssa koiraurheilu on kadehdittavan kaunista osaamista ja yhteistyötä.

Luennon teemat

  • Suunnittelusta selkeyttä. Kolmen treenin pyöritys. Kalenterin käyttö: päivä-, viikko- ja vuosikello.
  • Valmistelu, viritys, suoritus, palkkaus pohjana jokaiselle treenille.
  • Valitaan taistelu päivän ja tilanteen mukaan. Joskus treeni on koiralle, joskus ohjaajalle – sekin on ok.
  • Lajeja sekoittaen ja sääntökirjan rajoitusia ylitellen – pysäytykset, suunnat, ohjaukset, odottaminen, keskittyminen, noutaminen. Tavoitteena sääntömuutokset ja monenlaiset tilanteet kestävä osaamispankki.
  • Mikään ei etene valmiiksi itsestään – huolehditaan kokonaisuudesta ja koko helminauhasta.

VINKKI! Kannattaa kuunnella jo alkuun pe 14.10. julkaistu SporttiRakin kahvila -videopodcastjakso, jossa Hanna kävi vieraana keskustelemassa oman potentiaalin löytämisestä.

Luennoitsija: Hanna Närhi

Luennoitsijan esittely

Luennoitsija on pitkän linjan koiraurheilija ja opinto-ohjaaja Hanna Närhi. Hannan intohimona on kehittää ohjaajaa oman ohjaajuutensa vahvistajana ja tukea ohjaajaa näkemään lajikohtaiset harjoitukset mahdollisuutena kehittää koirasta itsevarma, kisatilanteesta nauttiva tähti, jolloin koirakon yhteistyöstä muodostuu uniikki, kopioimaton, kaunis. Ihmisen mieli on mielenkiintoinen, koiraurheilijan mieli vielä kiehtovampi, koska se palaa halusta kehittyä yhdessä koiran kanssa paitsi arjessa myös tietyssä arvostelulajissa. Vain rohkeimmat kisaavat ja lähtevät kuulemaan arviointia suhteessa ihanne suoritukseen. Helpointa on olla katsomossa, videoida ja viedä “mutta voisi olla vielä enemmän” – lause vieläkin pidemmälle. Ohjaajan vastuulla on treenien, erittäin tärkeän arjen ja yhteistyön kehittymisestä sekä ennen kaikkea vastuu kehittää ohjaajana kasvamista, oman ohjaajuuden kehittämistä. Aika ei kehitä ohjaajaa ja ohjausta – sen eteen on oltava kehittämisen intohimo kuten koirauheilun lajikohtaisen liiketekniikan opetteluunkin.

Hannan ajatuksia voit luennon lisäksi lukea kesällä 2022 ilmestyneestä kirjasta “Ennakoi.Nauti.Ohjaa. – Ja niin koirasi loistaa.” (Training Tracks, 2022). Voit tilata kirjan nyt ilman postikuluja Hannan koulutusfirman Training Tracks verkko-sivulta. Sivuilta löydät myös tarinoita Hannan koirista ja kisahistoriasta, mm. yhdessä vuoden 2015 Vuoden palveluskoira Tending Dayfly “Kit” kanssa.

Näin pääset luennolle!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset luennolle mukaan suoraan SporttiRakin etusivulta tapahtuman aloitusajankohtana, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa eikä sinun tarvitse ilmoittautua erikseen.
  3. Mikäli et ehdi suoraan lähetykseen mukaan, voit katsoa luennon jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta, jonne se ilmestyy automaattisesti heti luennon jälkeen.

Liity jäseneksi!

SporttiRakin nettiluennot

SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. Luennoille pääsy on vain jäsenille, jotka näkevät ne veloituksetta – myös tallenteina jälkikäteen jäsenten luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
12.01.2023
Aika:
18:30 - 20:30
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website