Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nuoren noutajan teemaviikot 14.4.-17.5.

14.04.2020 - 17.05.2020

Nuoren noutajan teemaviikot 14.4.-17.5.

Huhti-toukokuun aikana SporttiRakissa ovat käynnissä NUOREN NOUTAJAN TEEMAVIIKOT. Näiden teemaviikkojen aikana (14.4.-17.5.) julkaisemme viikoittain valmentajan vinkkivideoita nuoren noutajan kouluttamiseen – tähtäimenä monipuolinen metsästysnoutaja. Teemaviikkoihin kuuluu myös aloitusluento sekä Q&A-kyselytuntilähetys, jossa pääset kysymään lisäneuvoja suorassa videolähetyksessä.

  • Nettiluento suorana lähetyksenä ti 14.4. klo 18.30-20
  • Q&A-kyselytunti suorana lähetyksenä ke 13.5. klo 18.30-20

Teemaviikkojen sisältö

Näillä teemaviikoilla käsitellään siitä, miten nuoresta noutajasta koulutetaan monipuolinen työkoira. Mitä monipuoliselta metsästysnoutajalta odotetaan? 

Teemaviikoilla käsitellään mm.:

  • Koulutuksen ideologia
  • Pentuajan harjoitteet
  • Lajityypillisen koulutuksen aloittaminen ja noutajan alkuaskeleet
  • Noutajan tärkeät taidot ja lajitaidot kuten esim. luoksetulo, noutajan seuraaminen, damin käsittely, maltti, muisti, luopuminen, suuntaharjoittelu, lähihakuharjoittelu, jäljestämisen alkeet jne.

Valmentajan esittely

Teemaviikoilla valmentajana toimii Heli Siitari.

“Olen Heli Siitari, innokas metsästyskoiraharrastaja ja tulevan Nuoren noutajan koulutus -teemaviikkojen vetäjä. Lapsesta saakka erilaiset eläimet, kissoista koiriin, ovat olleet tärkeä osa elämääni. Ensimmäinen koira, jonka kanssa koin syvän yhteyden, oli mummolan sekarotuinen harmaahirvikoira Jeppe, jonka kanssa kolusimme mummolan vintit ja kiipeilimme yhdessä mitä ihmeellisimpiin paikkohin. Olen koulutukseltani biologi, ja olen opiskellut ja tutkinut paljon käyttäytymiseen liittyviä evolutiivisia tekijöitä myös luonnon eläimillä. Olen touhunnut nuoruudessani paljon myös hevosten kanssa, ja noutajien lisäksi meillä on ollut mm. rottweiler ja berninpaimenkoira. Olemme myös juuri mieheni kanssa perustaneet myös koulutuspalveluja tarjoavan yrityksen, joka toimii Etelä-Savossa Kangasniemellä.

Tällä hetkellä taloudessamme asustaa viisi labradorinnoutajaa. Koiramme ovat perhe- ja metsästyskoiria. Metsästyksen lisäksi kilpailemme avopuolisoni kanssa noutajien metsästyskokeissa, ja minulla on noutajien taipumuskokeen, working test -kokeen ja A-kokeen (ns. lämpimän riistan koe) ylituomarioikeudet. Olen kilpaillut kaikissa noutajien koemuodoissa koirieni kanssa, mutta nykyisin keskitymme lähinnä A- ja wt-kokeisiin. Viime vuonna kirkastimme koirani FTW-19 Jake of Dukefiedin kanssa edellisen vuoden hopeasijan noutajien A-kokeen suomenmestaruudeksi, ja Jakella on käyttötulokset sekä FI KVA-FT ja INT FT -valionarvoja varten kasassa – tälle vuodelle jää vielä näyttelytuloksen hankinta.

Noutaja on monipuolinen metsästyskoira, ja hyvän monipuolisen metsästyskoiran takana on paljon yhteistä tekemistä ja hyvin tehtyä perusharjoittelua. Mielestäni koiran kanssa tekeminen on ennen kaikkea keskinäisen yhteistyön ja luottamuksen rakentamista ja kaikki koulutus perustuu luottamukseen. Molemminpuoliseen luottamukseen kuuluu olennaisesti myös se, että nuoren koiran harjoitteet tehdään pikkuhiljaa vaatimustasoa nostaen, tutussa ympäristössä, paljon onnistuneita toistoja tehden. 

Jokainen koira on oma yksilönsä. Etenen omien koirieni kanssa mieluummin ”liian hitaasti”, maltilla, kuin kiirehtien. Perusasiat, kuten oikeassa viretilassa työskentelyn rakentaminen, metsästysnoutajan seuraaminen ja maltti, ovat noutajan koulutuksen peruspylväitä, jotka rakennan huolellisesti. Vaalin koulutuksellani koiran intoa tehdä töitä. Huonoina päivinä kannattaa treeni jättää väliin, sillä asiat eivät siinä mielentilassa etene, vaan saatamme aiheuttaa enemmän harmia kuin edistää asioita.

Koiran kanssa tekeminen on hauskaa, kun molemmat ovat perillä siitä, mitä ollaan yhdessä tekemässä. Toivonkin, että saat paljon vinkkejä nuoren noutajan peruskoulutuksen tulevilta teemaviikoilta!”

 

Näin pääset katsomaan videot!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Teemaviikkojen videoihin on katseluoikeus vain PRO-jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset katsomaan videoita aina heti, kun ne julkaistaan ja voit katsoa niitä niin monta kertaa kuin haluat. Sinun tulee vain olla kirjautuneena sisään aktiivisilla jäsentunnuksillasi. Löydät teemaviikkojen vinkkivideot sivustomme PRO-sisällöistä, etusivulta sekä erikseen teemaviikkojen omalta sivulta.

Liity jäseneksi!


SporttiRakin teemaviikot
SporttiRakin teemaviikot ovat helppo pääsy huippuvalmentajien oppiin. Julkaisemme kunkin teemaviikkojakson aikana noin 5-8 kpl vinkkivideoita samasta aihepiiristä, jotka on kuvattu vastuuvalmentajan kanssa varta vasten SporttiRakin PRO-jäsenille. Vinkkivideoiden avulla voit opetella asioita rauhassa kotona oman koirasi kanssa. Lisäksi teemaviikoille kuuluu Q&A-kyselytunti eli suora videolähetys, jossa jäsenillä on mahdollisuus kysyä live chatin kautta lisäkysymyksiä valmentajalta tai lähettää kysymykset jo etukäteen ja kuunnella vastaukset tallenteelta. Useimpiin teemaviikkoihin kuuluu mukaan myös nettiluento aiheen teoriasta. Kaikilla PRO-jäsenillä on automaattisesti pääsy katsomaan kaikki teemaviikkojen materiaalit ilmaiseksi. Materiaalit jäävät katsottavaksi myös teemaviikkojen jälkeen.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
14.04.2020
Loppuu:
17.05.2020
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website