Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vetolajeissa vauhtiin -teemaviikot 17.10.-22.11.

17.10.2022 - 22.11.2022

Vetolajeissa vauhtiin -teemaviikot 17.10.-22.11.2022

Loka-marraskuussa VUL:in kanssa yhteistyössä VETOLAJEISSA VAUHTIIN -teemaviikot (valmentajina Ripsa Järvi, Noora Waltari ja Vesa-Pekka Jurvelin). Näiden teemaviikkojen aikana (17.10.-22.11.) julkaisemme viikoittain valmentajien vinkkivideoita sulan maan vetolajien (pyörä, potkupyörä, koirajuoksu) harjoitteluun alkeista lähtien. Teemaviikkoihin kuuluu aiemmin pidetty aloitusluento ja mahdollisuus kysyä lisävinkkejä valmentajilta, joihin saat vastauksen suorana lähetyksenä pidettävän Q&A-kyselytunnin kautta. 

 • Teemaviikot aloittaa Vesa-Pekka Jurvelinin kesäkuussa 2021 pitämä nettiluento “Valjakkourheilussa vauhtiin 
 • Q&A-kyselytunti suorana lähetyksenä ti 22.11. klo 18.30 – vastaamassa Vesa-Pekka Jurvelin, Ripsa Järvi ja Noora Waltari.

Teemaviikkojen sisältö

Näillä teemaviikoilla käydään läpi valjakkourheilussa sulan maan lajien aloittamista ja alkuvaiheen treenejä koiran kanssa (pentu tai aikuinen):

 • Valjakkourheilun aloittaminen
 • Varusteet ja välineet
 • Pennun totuttelu, alkeet ja peruskäskyt
 • Juokseminen
 • Pyöräily ja kickbike
 • Koiran kunnon rakentaminen

Valmentajien esittely

Vesa-Pekka Jurvelin on valjakkourheilun 12-kertainen maailmanmestari, joka on voittanut mestaruuksia niin koirahiihto- että sulan maan lajeissa. Harrastanut lajia kansainvälisellä huipulla vuodesta 2010 lähtien. Myös perheen kaikki kuusi kisakoiraa ovat voittaneet vähintään yhden maailmanmestaruuden. Valjakkourheilussa motivoi koirien treenaaminen ja uusien koirien tuomat haasteet.

 

Vesa-Pekka Jurvelin

Ripsa Järvi on 26-vuotias intohimoinen koiravaljakkoharrastaja. Lajin pariin Ripsa päätyi tätinsä innoittamana ja kisaamisen Ripsa aloitti ensin lainakoirilla vuonna 2015 juoksuluokissa sekä 1-2 koiran kärryluokissa. Myöhemmin Ripsa on kilpaillut myös 4-6 koiran valjakolla, koirahiihdossa sekä koirapyöräilyssä, joka valikoituikin päälajiksi. SM-mitaleja Ripsa on voittanut viidessä eri lajissa, joista parhaimpana saavutuksena on vuoden 2021 naisten koirapyöräilyn SM-hopea. Valjakkourheilun lisäksi Ripsa kilpailee triathlonissa kesäisin, opiskelee fysioterapeutiksi ja tekee koirahierojan sekä lähihoitajan töitä. Tällä hetkellä Ripsan kisakoira on 4-vuotias saksanseisojanarttu Calla ja päätavoite on tällä kaudella Saksassa käytävissä EM-kilpailuissa. 

Ripsa Järvi

Noora Waltari on 35-vuotias koiraharrastaja Pornaisista. Noora aloitti valjakkourheilun lainakoirilla vuonna 2016 ja oman vetokoiran kanssa treenaaminen alkoi vuonna 2017. Noora on ollut lapsesta asti kiinnostunut koiran kanssa aktiivisesta liikkumisesta ja vienyt koiria aina hiihtämään talvella sekä kesällä pyöräilemään. Noora on kilpaillut koirahiihdossa harrastesarjoissa sekä yhden ja kahden koiran kärryluokissa virallisissa luokissa. Nooran seisojaristeytys Piina on myös taitava agilityssä, ja Noora kilpailee Piinan kanssa 3-luokassa. Uros Tuska taas harrastaa huvin vuoksi noseworkia ja rally-tokoa. Noora toimii Suomen Valjakkourheilijoiden Liiton hallituksen jäsenenä, ja ammatiltaan Noora on fysioterapeutti ja eläinfysioterapeutti. 

Noora Waltari

Näin pääset katsomaan videot!

 1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Teemaviikkojen videoihin on katseluoikeus vain PRO-jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia. (HUOM! Mikäli haluat katsoa videoita VUL:in kautta, saat katseluohjeet suoraan VUL:ilta.)
 2. Pääset katsomaan videoita aina heti, kun ne julkaistaan ja voit katsoa niitä niin monta kertaa kuin haluat. Sinun tulee vain olla kirjautuneena sisään aktiivisilla jäsentunnuksillasi. Löydät teemaviikkojen vinkkivideot sivustomme PRO-sisällöistä, etusivulta sekä erikseen teemaviikkojen omalta sivulta.

Liity jäseneksi!

SporttiRakin teemaviikot

SporttiRakin teemaviikot ovat helppo pääsy huippuvalmentajien oppiin. Julkaisemme kunkin teemaviikkojakson aikana noin 5-8 kpl vinkkivideoita samasta aihepiiristä, jotka on kuvattu vastuuvalmentajan kanssa varta vasten SporttiRakin PRO-jäsenille. Vinkkivideoiden avulla voit opetella asioita rauhassa kotona oman koirasi kanssa. Lisäksi teemaviikoille kuuluu Q&A-kyselytunti eli suora videolähetys, jossa jäsenillä on mahdollisuus kysyä live chatin kautta lisäkysymyksiä valmentajalta tai lähettää kysymykset jo etukäteen ja kuunnella vastaukset tallenteelta. Useimpiin teemaviikkoihin kuuluu mukaan myös nettiluento aiheen teoriasta. Kaikilla PRO-jäsenillä on automaattisesti pääsy katsomaan kaikki teemaviikkojen materiaalit ilmaiseksi. Materiaalit jäävät katsottavaksi myös teemaviikkojen jälkeen.
Kaikki teemaviikkojen materiaalit tallennetaan jäsenten videoarkistoon, josta jäsenillä on pääsy kaikkiin sen materiaaleihin. 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
17.10.2022
Loppuu:
22.11.2022
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

SporttiRakki
Sähköposti
toimitus@sporttirakki.fi
View Järjestäjä Website