Lauantaina 21.10. järjestettiin koiratanssin suomenmestaruuskilpailut juuri valmistuneessa Kiianlinnan hallissa Janakkalassa. Kilpailun järjestävänä yhdistyksenä toimi Janakkalan Koirakerho ry. Uuden hallin haasteet toivat kilpailuihin vähän lisäjännitystä, mutta lämmin ja rento tunnelma sekä hienolla Suomi 100 -teemalla järjestetty kilpailu oli erittäin onnistunut.

Kilpailuihin osallistui yhteensä 25 koirakkoa. Rotuvalikoima oli erittäin laaja, sillä osallistuvia rotuja oli yhteensä 16. Harvinaisempina rotuina SM-kilpailuissa nähtiin mm. saksanmetsästysterrieri, lancashirenkarjakoira sekä tsekinpaimenkoira.

Esitykset olivat todella monipuolisia, niihin oli rakennettu mukaansa tempaavia teemoja, koirakot suorittivat vaikeita teknisiä suorituksia täsmällisesti musiikin rytmiin ja myös väliajalla soinut musiikki piti yleisön rennoissa rytmeissään mukana. Koiratanssin SM-kilpailut onkin erittäin monipuolinen ja yleisöystävällinen laji ja tapahtuma, joka tulevaisuudessa toivottavasti kerää entistä enemmän yleisöä paikalle.

SM-kilpailuissa nähtiin paljon näyttäviä ja hauskoja koreografioita, viimeisteltyjä esiintymisiä ja taitavia suorituksia.

HTM:n tuplamitalisti Sanna Lipponen

Ensimmäisenä luokkana SM-kilpailuissa tanssittiin HTM eli heelwork to music (seuraaminen musiikin tahtiin), joka perustuu kymmeneen erilaiseen seuraamispositioon ohjaajan ympärillä. HTM:ssä arvostetaan monipuolisia seuraamistaitoja, hyvin linkitettyjä positioiden vaihtoja sekä taitavasti rakennettua ohjelmaa.

SM-kultaa HTM:ssä veivät Sanna Lipponen & bordercollie Saunajaakon Blitzen ”Rin” (174 p., SERT), jotka tulkitsivat kauniissa esityksessään Suomen juhlavuoden kunniaksi Myrskyluodon Maijaa. SM-hopealle nousivat Susanna Ekblom & shetlanninlammaskoira Taikapennin Cha-Cha ”Brii” (171,33 p., SERT, HTM-valiotulos). Sanna Lipponen tanssi suomenmestaruuden lisäksi vielä myös SM-pronssia tanssiseuranaan bordercollie Dragunovtiger ”Nova” (165 p. SERT).

HTM:n SM-kultaa Sanna Lipponen & bordercollie Rin
Heelwork to musicin SM-mitalistit: SM-1 Sanna Lipponen & bordercollie Rin, SM-2 Susanna Ekblom & shetlanninlammaskoira Brii ja SM-3 Sanna Lipponen & bordercollie Nova.

Katso Sanna Lipposen ja Rinin voittosuoritus

Neljäs perättäinen SM-kulta Nadja Böckermanille

Jälkimmäisenä luokkana SM-kilpailuissa tanssittiin freestyle eli vapaatanssi. Freestyle-ohjelmat ovat erittäin monipuolisia, ja 4 minuutin ohjelman aikana koirakot ehtivät esittää valtavan määrän teknistä osaamista, upeita koreografioita ja loppuun asti hiottuja esityksiä.

Freestylen SM-kultaa tanssivat afrikkalaisiin rytmiin Nadja Böckerman & bordercollie Cabaroo Magma Flow ”Flow” ylivoimaisin pistein 185,67 ja SERT. Kaksikko sai myös vaativalla ja näyttävällä suorituksellaan yleisöltä kilpailupäivän kovimmat suosionosoitukset. Sanna Lipponen viimeisteli upeasti viikonlopun koko SM-mitalisarjan, sillä HTM:n SM-kullan ja -pronssin lisäksi hän nappasi bordercollie Dragunovtiger ”Novan” kanssa vielä SM-hopeaa pistein 178 p. ja SERT. Freestylen SM-pronssia tanssivat vauhdikkaalla ja kenties päivän iloisimmalla suorituksella Tiina Paavola & kultainennoutaja Häämörin Aamujumppa ”Sindy” pistein 167,33 p. ja SERT.

Nadja Böckerman ja bordercollie Flow koiratanssin freestylen SM-kultaa.
Koiratanssin SM 2017 freestylen mitalistit: SM-1 Nadja Böckerman & bordercollie Flow, SM-2 Sanna Lipponen & bordercollie Nova, SM-3 Tiina Paavola & kultainennoutaja Sindy.

Katso Nadjan ja Flow’n voittosuoritus (kuvaaja Merja Valkonen)

Lisätietoja

SporttiRakin ottamia kuvia SM-kilpailuista
SM-kilpailuiden tulokset
Mitä on HTM?
Koiratanssi pähkinänkuoressa


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän