WAO (eli World Agility Open) -maajoukkueen karsintakilpailu järjestetään viime vuoden tapaan Janakkalassa JANKK:in (Janakkalan Koirakerho ry) areenalla, sunnuntaina 3.2. Tiedossa on varmasti viime vuotistakin hienompi tapahtuma, sillä kiinnostus avoimia agilitykilpailuja kohtaan on tällä hetkellä kotimaisessa koiraurheilussa kovassa kasvussa.

Saimme SporttiRakin haastatteluun viime vuoden WAO-karsinnoissa hienosti pärjänneen Vera Nissinin, joka tuolloin voitti 400-luokan ylivoimaisesti parson Millin kanssa ja edusti Suomea WAO-kilpailuissa Hollannissa. Vera ja Milli ovat myös hallitsevat suomenmestarit sekä Snookerissa että Gamblerissä.

Kisalippu vihdoin kaikkiin peliluokkiin

Vuoden 2018 WAO-karsinnat eivät olleet Veralle ja Millille ensimmäiset, vaan he olivat lunastaneet karsintojen kautta joukkuepaikan peräti jo kolmena aiempanakin vuotena – joskaan kertaakaan aiemmin he eivät olleet päässeet starttaamaan itse WAO-kilpailuissa kaikissa kolmessa kisalajissa (Biathlon, Pentathlon ja Games). Erinäisten sattumusten takia 2015 parivaljakko joutui jäämään seuraamaan kisoja kotisohvalta käsin, ja 2016-2017 taas kaksikko pääsi starttaamaan paikan päällä ainoastaan yhdessä tai kahdessa lajissa. Gameseissa Vera ja Milli nappasivat kuitenkin 2016 WAO-pronssia.

Useamman harmituksen jälkeen vuoden 2018 karsinnoista tulikin Veralle ja Millille näytön paikka ja he starttasivat karsintapäivään päättäväisin ja tarmokkain mielin – tavoitteenaan saada vihdoin paikka kaikkiin kolmeen eri WAO-lajiin. Veralla oli startatessa vahva usko oman tiiminsä taitoihin ja osaamiseen. Moniosainen ja pitkä karsintapäivä vaati paljon keskittymistä ja oli siksi henkisesti raskas, mutta päivän lopussa yllätys oli suuri.

– Yllätyin ja meinasin ratketa liitoksista, kun tuloksista kävi ilmi, että voitettiin Millin kanssa ylivoimaisesti 400-luokka ja sen myötä saatiin vihdoin oikeus kaikkiin kolmeen lajiin!

400-luokan palkitut vuoden 2018 WAO-karsinnoissa.

Parivaljakon hienoja karsintasuorituksia ja onnistumisia siivitti hyvä taitotaso. Veran mukaan heidän vahvuuksiinsa kuuluvat erityisesti hyvät hermot, vankka osaaminen, yhteinen mieli, halu pärjätä ja niistä kaikista yhdessä syntyvä tulosvarmuus. Myös Veran omilla Snooker-taidoilla oli oma vaikutuksensa.

Vain hyviä kokemuksia kisamatkasta

Vera kehuu viime vuoden joukkuetta ja sen tiimihenkeä. Mukana oli mukavia koirakoita, joista suurin osa oli Veralle itselleen jo entuudestaan tuttuja, mutta mukana oli myös mukavia uusia tuttavuuksia.

– Kaikki olivat todella taitavia! Joukkue oli yhtenäinen ja kannustava ja matka kaikin puolin erittäin mukava, Vera kertoo.

Parivaljakon omat suoritukset eivät viime vuoden reissulla siivittäneet suurempaan menestykseen, mutta kaikissa lajeissa Vera ja Milli päätyivät kuitenkin finaaliin asti.

Vinkkejä karsintoihin osallistuville

Vera ohjeistaa tuleviin karsintoihin osallistuvia rohkeuteen.

– Vinkkinä sellainen, että mene tekemään radat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti, vaikka Snooker ja WAO olisivatkin vieraita juttuja! Voit vaikka päästä joukkueeseen ja huippukivalle matkalle rakkaan ystävän kanssa!

Tulevina vuosina Veran kanssa Millin manttelia on perimässä ahkerasti harjoitteleva pieni Tiiti-parson, joka pääsee näyttämään omia kykyjään luultavimmin pienimmässä kokoluokassa.

Peliluokkien virallistuttua Suomessakin ja avointen SM-kilpailuiden käynnistyttyä, avoimille kilpailumuodoille on paljon kysyntää – ja innokkaita valmennettavia. Vera vinkkaa, että myös hän käy tarvittaessa pitämässä koulutuksia Snookerissa ja Gamblerissa ympäri Suomea.

Vielä ehdit ilmoittautua!

Mikäli sinä mielit karsintakilpailuihin mukaan, ilmoittautuminen on avoinna vielä parin päivän ajan, aina 25.1. saakka. Ilmoittautumistiedot ja -lomakkeen löydät täältä.

Haluatko tietää lisää peliluokista? SporttiRakissa WAO-joukkueen joukkuejohtaja Jessi Landenin Q&A-kyselytunti ke 30.1. klo 18.30. Pääset kysymään joko etukäteen tai suorassa lähetyksessä. Lue lisää!


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän