Palloja, patukoita, kapuloita, ruutunauhoja, kartioita, dameja, valjaita, pantoja, hihnoja, treeniliivejä… Kuulostaako tutulta? Koiraharrastuksessa tuntuu usein kertyvän välineitä sekä tarvikkeita ja se on toisinaan melkoista välineurheilua, varsinkin useamman koiran kanssa! Nykyisin tarvikkeiden värivalikoimaa ja valinnanvaraakin löytyy ihastuttavasti laidasta laitaan.

Itse olen pähkäillyt ja paininut koiratarvikkeiden kätevän ja käytännöllisen säilytyksen kanssa. Taloudestamme löytyy kolme koiraa, useampi eri harrastuslaji ja vuosien varrella tarvikkeita on kertynyt. Lisäksi yksi koirista vaatii kylmillä keleillä lenkeille kunnon vaatetuksen. Osa tavaroista on ollut varastossa ja osa hieman eri puolilla asuntoa eri tavoin säilytettynä: eteisessä, kodinhoitohuoneessa jne. Treenitarvikkeita pakatessa tai ulkoilemaan lähtiessä olisi ihanaa, kun kaikki tarvikkeet löytyisivät hyvästä järjestyksestä samasta sijainnista, jonne ne olisi myös käytön jälkeen helppo palauttaa.

Uusi säilytysjärjestelmä

Uuteen asuntoon muuttaessa iso kodinhoitohuone mahdollisti säilytysjärjestelmän miettimisen ja hankkimisen nimenomaan tähän tarpeeseen. Pyörittelin pitkään monia eri vaihtoehtoja. Halusin tarvikkeet järjestykseen siististi, käytännöllisesti ja helposti saataville. Aiemmin osa koiratarvikkeista on ollut valkoisissa muovilaatikoissa, jotka olen nimennyt dymolla tavaroiden löytämisen helpottamiseksi.

Lopulta päädyin kodinhoitohuoneen seinälle asennettavaan säilytysjärjestelmään, joka olisi helposti muokattavissa omiin tarpeisiini. Tämäntyyppisiä järjestelmiä löytyy useammalta eri valmistajalta ja erilaisin lisäosin. Päädyin melko edulliseen ja helposti hankittavaan vaihtoehtoon. Halusin järjestelmän nimenomaan seinälle, osin koirien ulottumattomiin. Parasta oli, kun pystyin tekemään suunnitelman ensin kuvana valmistajan nettisivustolla oikeine tilan mittasuhteineen ja siirtämään kaikki tarvittavat osat tästä suoraan omaan sähköiseen ostoslistaan.

Tavaroiden luokittelu

Valitsin järjestelmään lähinnä erikokoisia valkoisia muovisia ulosvedettäviä laatikoita, jotka piilottaisivat sisäänsä tavarat siististi ja näppärästi. Laatikot oli helppo nimetä dymon avulla ja järjestelin samantyyppiset tavarat samaan laatikkoon: harrastustarvikkeet (toko, pk, nosework jne.), valjaat ja vetotarvikkeet, pannat ja hihnat, koirien lääkkeet, namit, vaatteet jne. Lisäksi pari verkkokoria mahdollistaa damien säilytyksen ilmavasti ja housuteline sopii hyvin koirien takkien ripustamiseen. Koirien tavaroiden säilytyksen lisäksi samaiselle seinälle mahtui myös muiden harrastustarvikkeiden säilytyspiste. Osat ovat helposti siirrettävissä ja muokattavissa tarpeen mukaan myös jatkossa.

Koirien tavarat ovat nyt helposti löydettävissä, käytetettävissä ja siististi samassa paikassa. Ainoastaan jotkin isommat tavarat, kuten tokon hyppyeste tai häkit, löytyvät ulko-oven viereisestä varastosta. Päivittäin käytössä olevat arkihihnat ja heijastinliivit taas ovat eteisen peilikaapin sisällä koirien omassa naulakossa, josta ne on helpointa ottaa nopeasti käyttöön. Sisäinen järjestelijäni kiittää! Miten teillä on ratkaistu koiratarvikkeiden säilytys?


MAINOS
Retkeilyä, nomea, tokoa ja nose workia kahden sekalinjaisen labradorinnoutajan Oikun 2v (Sidewild All About Attitude) ja Ennan 8v (FI TVA Dark Water's Dreaming Hawk) kanssa. Tarinoita kuvapainotteisesti arjesta, harrastuksista, kisoista sekä retkeilystä.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän