Torstai 4.7.2024 klo 18.30-20.30 – “Kun kaikki ei mene kuin Strömsössä” eli haasteet koiraharrastuksessa

Miten suhtautua siihen, jos asiat koiran kanssa eivät mene kuin odotti? Oli sitten kyseessä haasteet arjessa, harrastuksissa tai vaikkapa terveydessä. Miten “someajan” lisähaasteet vaikuttavat, esim. epäonnistumisen kokemuksen ja häpeän myötä?

Luennon teemat

  • Käyttäytymisanalyyttinen näkökulma haasteisiin
  • Tilanneanalyysistä toimintasuunnitelmaan: stop – think – plan – do – check
  • Vahvistetaanko heikkouksia vai nojataanko vahvuuksiin?
  • Koulutetaanko koiraa vai ohjaajaa…
  • Psykologinen joustavuus koiraharrastamisessa
  • Vastoinkäymiset voitoksi, vaikka se niin kulunut sanonta onkin…

Luennoitsijan esittely

Luennoijana toimii Maiju Ojamies.

“Koiraharrastusvuosia on takana parikymmentä, ja omia harrastuskoiria minulla on vuosien varrella ollut viisi. Jokaisen koiran myötä saa todeta, että ne ovat kaikki omia persooniaan, eikä kaikille sopivia yhteisiä käyttöohjeita vain ole. Nykyinen koiralaumani koostuu kolmesta bordercolliesta, joista nuorimmainen on taas kerran laittanut uusiksi käsitykseni eläinten oppimisesta ja koirankoulutuksesta…

Koiraharrastuslajeista minulle ehdottomasti rakkain on toko, jossa olen kilpaillut 15 vuoden ajan kolmella eri koiralla. Muuten olen siellä sun täällä soosaava monilajiharrastaja, joka ammentaa mielellään ideoita eri lajeista toisissa sovellettavaksi. Tokon lisäksi olen kilpaillut agilityssä, rally-tokossa, PK-jäljellä, etsintäkokeessa sekä noseworkissa.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja olen suorittanut käyttäytymisanalyysipohjaiset eläinkouluttajaopinnot Tampereen yliopistossa vuoden 2018 ensimmäisellä vuosikurssilla. Jos jokin itselleni erityisen tärkeä asia harrastuksissa pitäisi mainita, se olisi koiran ja ohjaajan välinen saumaton kommunikaatio ja yhteistyö. Myös sujuvaa arkielämää painotan todella paljon, sillä suurimman osan ajasta elämme arkea emmekä harrastuksia. Koirat reissaavat arjessa mukanani ympäri maata, ja hyvin hallinnassa olevalle ja ympäristöönsä tarkoituksenmukaisesti suhtautuvalle koiralle on myös mahdollista tarjota sen elämänlaatuun positiivisesti vaikuttavia vapauksia ja virikkeitä.”

 

Näin pääset mukaan!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia. Jäsenillä on yhdellä jäsenmaksulla katsottavissaan satoja tunteja videomateriaalia.
  2. Pääset katsomaan luennon jäsenten luentoarkistosta, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa.

SporttiRakin nettiluennot

SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. PRO-jäsenet voivat osallistua luennoille joko suorissa lähetyksissä tai katsoa ne tallenteina jälkikäteen jäsenten kattavasta luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. Jäsenyyteen kuuluu myös monia muita videosisältöjä luentojen lisäksi. 


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän