Torstai 31.10.2024 – Tavoitteellisuus useassa lajissa

Tällä luennolla perehdytään useamman lajin tavoitteelliseen harrastamiseen. Mitä se vaatii ja miten treenaamista tulisi pilkkoa ja jäsentää? 

Luennoitsija: SM- ja maajoukkuetasolla useammassa lajissa kilpaileva Nina Manner

Huom! Tämä luento julkaistaan vain tallenteena. 

Luennon teemat

  • Treenaamisen jaksottaminen
  • Eri lajien treenikaudet
  • Perusteet ja yhteistyö kuntoon
  • Treenattavien asioiden priorisointi
  • Tavoitteiden asettelu
  • Treenin ja levon tasapaino

Luennoitsijan esittely

“Olen Nina Manner, monessa lajissa kisaava ja koulutushommia myös työkseni tekevä harrastaja Uudeltamaalta. Tällä hetkellä harrastan koirieni kanssa tokoa, kansallisia PK-lajeja, agilityä ja rally-tokoa. Olen kisannut myös vepessä, FH-jäljellä ja koiratanssissa. Maajoukkueeseen olen yltänyt tokossa, agilityssä, haussa ja rally-tokossa. Itse koen monen lajien harrastamisen rikkautena ja monet lajit myös tukevat kivasti toisiaan. Tykkään vaihtelusta ja siitä, että jos jossain lajissa alkaa homma tökkiä, voidaan hakea hyvää fiilistä jonkin muun lajin treenaamisen kautta. Kyllästyisin varmasti itsekin, jos hinkattaisiin vain yhtä ja samaa lajia vuodesta toiseen. Kaikkia lajeja en tee samanlaisilla tavoitteilla vaan osa lajeista on tärkeämpiä ja osassa tavoitteet ovat selvästi matalammalla.

Minulle tärkeintä on lajista riippumatta iloisesti ja halukkaasti hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa toimiva koira. Nykyinen kisakoirani on bordercollie Krik, joka osallistui tänä vuonna neljän eri lajin SM-kisoihin. Viime vuonna oltiin tokon maajoukkueen varakoira ja tänä vuonna PK-haun SM-pronssin myötä osallistuimme lajin PM-kisoihin Ruotsissa. Myös jo edesmenneet Ässä ja Kurko kisasivat useissa lajeissa. Ässä oli valio peräti kahdeksassa lajissa ja useimmissa näissä se kisasi myös SM-tasolla.”

 

Näin pääset mukaan!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Nettiluennoille on pääsy vain jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia. Jäsenillä on yhdellä jäsenmaksulla katsottavissaan satoja tunteja videomateriaalia.
  2. Pääset katsomaan luennon jäsenten luentoarkistosta, kunhan olet kirjautunut jäsentunnuksillasi sisään. Jäsenyytesi tulee vain olla voimassa.

SporttiRakin nettiluennot

SporttiRakin järjestämille nettiluennoille voit osallistua suoraan kotisohvalta käsin. Et tarvitse osallistumiseen muuta kuin pääsyn nettiin. Luennoitsijoina toimivat oman alansa huippuammattilaiset ja luentoja järjestetään 1-2 krt kuussa. PRO-jäsenet voivat osallistua luennoille joko suorissa lähetyksissä tai katsoa ne tallenteina jälkikäteen jäsenten kattavasta luentoarkistosta. Suorassa lähetyksessä luennoitsijalta on mahdollisuus kysyä live chatin kautta myös lisäkysymyksiä. Jäsenyyteen kuuluu myös monia muita videosisältöjä luentojen lisäksi. 


MAINOS
SporttiRakki Toimitus
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän