Käytiin starttaamassa kevään retkeilykausi Nuuksiossa. Nuuksion polut olivat pääosin sulaneet, mikä mahdollisti hyvät retkeilyolosuhteet päiväretkelle. Keväällä retkeily koiran kanssa on helppoa ja mukavaa. Sää on sopivan viileä, joten ei tarvitse paljoa miettiä koiran lämpimänä/viileänä pysymisestä.


Mukava 10 km pitkä ympyräreitti

Lähdettiin Haltiasta yhdysreittiä pitkin Haukkalammelle, mistä jatkoimme Punarinnankierrokselle, joka yhdistyi yhdysreitin kanssa hyvin yhteen. Palasimme yhdysreittiä pitkin takaisin Haltiaan. Reitti oli tosi mukava noin 10 km pitkä ympyräreitti, joka piti sisällään jyrkkiä nousuja ja kauniita järvimaisemia. Evästauon pidimme Mustalammen taukopaikalla. Olin positiivisesti yllättynyt tähän reittiin, sillä olen aina ennen lähtenyt suoraan Haukkalammelta rengasreiteille. Tämä reitti oli melko rauhallinen, muutama kanssaretkeilijä oli poluilla, mutta pääasiassa sai kuitenkin mennä ihan rauhassa. Pidin Elsan juoksuvyössä kiinni joustohihnassa, joten sain kädet vapaaksi ja välillä melkein jo unohdin koko koiran olevan mukana, kun juoksuvyö on niin huomaamaton, jos koira ei vedä.


Pieni päiväretki piristi tosi paljon sekä minua että Elsaa ja oli ihana irtiotto arjesta. Kyllä se metsä vain tekee ihmeitä!


MAINOS
Olen Jenni Vantaalta. Koiria minulla on ollut viidentoista vuoden ajan. Ensimmäisen koiran kanssa keskityimme lähinnä näyttelyihin ja junior handleriin, mutta nykyisen bretonini kanssa olen tutustunut metsästykseen, tokoon, rally-tokoon, nose workiin sekä canicrossiin. Tällä hetkellä keskitymme lajeista eniten metsästykseen, rally-tokoon ja canicrossiin. Olen aina ollut kiinnostunut luonnossa liikkumisesta ja koirat ovat luonnollisesti päässeet aina mukaan retkeilemään.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän