Viimeiset kolme päivää olemme ajaneet autolla, ajaneet autolla ja ajaneet autolla, noin 11 h päivässä. 1500 km on matkattu etelästä noin Vaasan korkeudella sijaitsevan Sunnmørsalpanen seudulta kohti pohjoista – tähtäimenä ensin Lofootit ja sitten vielä pohjoisemmassa sijaitseva Senjan saari.

Noin Napapiirin korkeudella törmäsimme tähän kaksihaaraiseen upeaan koskeen.

Loputtomasti mutkia ja ajokilometrejä

Kaksi päivää sujui tuota roadtrip-osuutta aivan leppoisasti. Ilmatkin ovat suosineet edelleen, ja maisemista on päästy nauttimaan myös auton ikkunoiden läpi. Maisemat ovat vaihtuneet upeista vuonoista ja lumihuippuisista vuorista karuihin ylänköihin, tasaiseen niittymaisemaan, uudelleen lumihuippuihin, tuntureihin, virtaaviin koskiin, loputtomasti mutkitteleviin teihin, kymmeniin tunneleihin jne. Päivisin istuttiin autossa vain pienten pysähdysten taktiikalla ja iltaisin käytiin aina majapaikan tuntumassa tekemässä koirien kanssa jokin minivaellus vuorilla, jolla saatiin taas koivet suoraksi. Tämä kolmas roadtrip-päivä on kuitenkin ollut jo aika raskas. Ilmassa oli vain odotusta päästä vihdoin perille. Nyt alkuillasta saavuimme vihdoin Lofooteille! Ja ehdimme myös pitkän autopäivän jälkeen käydä tekemässä parin tunnin hienon kävelyretken majapaikan viereisellä rannalla.

Heti Andøyassa sijaisevaan majapaikkaan päästyämme lähdimme rantapolulle oikomaan pariksi tunniksi jalkoja.

Täytyy antaa koirille kyllä papukaijamerkki erinomaisesta matkustusasenteesta. Vaikka edelliset reissupäivät ovat olleet pitkiä, lähes pelkkää mutkatietä ylös alas, lauttamatkoja, laivamatkoja, tunteja ja tunteja tylsää makoilua, mutta jokainen kolmesta on ollut täysin rauhassa ilman pihahdustakaan. Välillä jopa niin rauhassa, että on joutunut miettimään, että tulikos kaikki koirat edes otettua mukaan edelliseltä taukopaikalta.

Huomenna aamulla matkaamme vielä yhden laivamatkan ja noin 150 km automatkan verran varsinaiseen kohteeseemme eli Senjaan. Odotukset ovat suuret jyrkkien vuorien ja merimaiseman yhdistävästä eksoottisen kauniista rannikkoseudusta. Ja aurinkoakin on luvattu vielä entistäkin enemmän seuraavalle viikolle. Seuraavaksi kirjoittelenkin tarinaa sitten Senjasta käsin!

Koirat ovat olleet täyden kympin matkaajia: tyytyväisenä aina menossa autoon, reippaina aina valmiina retkelle sekä osaavat rentoutua missä tahansa.

MAINOS
SporttiRakin päätoimittaja ja tuottaja. Aktiivinen koiraharrastaja Pohjanmaalta. Kotona 9 v aussie Jekku, 7 v käyttislabbis Vainu ja alle vuoden ikäinen bordercollie Jippo. Aiemmin teimme homekoiratöitä Jekun ja Vainun kanssa, mutta nyt olemme keskittyneet harrastuspuolelle treenaamaan etenkin paimennusta, tokoa, pk-hakua, rally-toko, nomea ja käytännön metsästystä. Harrastamme lisäksi koirien kanssa erilaisia vetolajeja (hiihto, canicross, kickbike, bikejoring) sekä vaellusmatkailua Suomessa ja ulkomailla.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän