Teemaviikot 1.3.-7.4.: Jumppaviikot

Maalis-huhtikuun aikana SporttiRakissa ovat käynnissä JUMPPAVIIKOT. Näiden teemaviikkojen aikana (1.3.-7.4.) julkaisemme muutaman päivän välein valmentajan vinkkivideoita harjoitteista, jotka kehittävät koiran kehonhallintaa ja liikehallintaa eli motorista kuntoa.

Kehon hyvä motorinen kunto auttaa kehoa suoriutumaan liikkeiden hallinnasta eri tilanteissa sujuvammin, nopeammin ja turvallisemmin. Tätä taitoa varten tarvitaan kehonhahmotusta, koordinaatiota ja tasapainoa (staattinen ja dynaaminen) kehittäviä harjoitteita. Harjoittelussa edetään kehonkäytön taitojen laadukkaasta opettelusta tasapainoa ja koordinaatiota haastavampiin harjoitteisiin erilaisia alustoja ja liikkeiden nopeutta ja laajuuksia vaihdellen.

Teemaviikkoihin kuuluu mukaan loppupuolella myös yksi Q&A-kyselytuntilähetys, jossa pääset kysymään joko suorassa videolähetyksessä tai etukäteen valmentajalta kysymyksiä videoaiheisiin liittyen. Q&A-kyselytunti järjestetään 26.3.

Näille teemaviikoille kuuluu sisältönä myös Lotta Lehtisen aiemmin SporttiRakissa pitämä 2,5 h nettiluento koiran kehonhallinnasta, joka on katsottavissa jäsenarkistosta.

Tarvittava välineistö

  1. harjanvarret/aurauskepit/bumperit tai muut vastaavat etäisyydeltään säädettävät, koiran koosta riippuen max. 5-15 cm korkeudella alustasta olevat välineet (3-5 kpl), jotka imitoivat tikapuita/kavaletteja
  2. helppo epästabiili alusta: esim. tasapaino-pad, tavallinen tyyny/sohvatyyny, joogamatto rullattuna ja kiinnitettynä
  3. haastavampi epästabiili alusta: esim. normaali tasapainotyyny, FitBone tms. ilmatäytteinen väline
  4. luistamaton koroke: esim. lasten vessakoroke, muovinen säilytyslaatikko, matala jakkara

Valmentajan esittely

Jumppaviikoilla valmentajana toimii eläinfysioterapeutti Lotta Lehtinen.

”Itselläni on kiinnostuksen ja ammatillisen osaamisen kohteena urheileva koira kokonaisvaltaisesti. Olen koulutukseltani eläinfysioterapeutti ja hyppytekniikkakouluttaja, ja toimin työkseni eläinfysioterapeuttina. Valmennan vuosien kokemuksella myös agilityssä –  intohimonani koiran fysiikan ja sen taitojen sekä osaamisen kehittäminen vastaamaan lajien vaatimuksia. Kannustan koulutettaviani kohti edistymistä; tekemään laadukkaasti oikeita asioita kussakin kehitysvaiheessa.”

Näin pääset katsomaan videot!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Teemaviikkojen vinkkivideoihin on katseluoikeus vain PRO-jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset katsomaan videoita aina heti, kun ne julkaistaan ja voit katsoa niitä niin monta kertaa kuin haluat. Sinun tulee vain olla kirjautuneena sisään aktiivisilla jäsentunnuksillasi. Löydät teemaviikkojen vinkkivideot sivustomme PRO-sisällöistä, etusivulta sekä erikseen vinkkivideoarkistosta.

HANKI JÄSENYYS!

Otathan huomioon

Näiden teemaviikkojen harjoitteet on tarkoitettu terveille, aikuisille koirille. Pentujen, nuorten koirien ja senioreiden kanssa harjoitteita voi opetella, mutta on huomioitava erityisen tarkasti koiran kehon ikätasoon liittyvä kunto ja fyysinen jaksaminen; toistojen määrät ja treenien tiheydet on pidettävä hyvin maltillisina ja seurattava koiran jaksamista herkästi taukoja antaen. Koirien, jotka ovat kuntoutumassa, niillä on fyysisiä haasteita tai rajoitteita tai harjoittelussa on hankaluuksia, on syytä ennemmin kääntyä paikallisen eläinfysioterapeutin puoleen yksilöllisten harjoiteohjeiden saamiseksi. Oman alueen eläinfysioterapeutit löytyvät Suomen Eläinfysioterapeuttien verkkosivujen listalta.


Kurkistus sisältöihin


SporttiRakin teemaviikot
SporttiRakin teemaviikot ovat helppo pääsy huippuvalmentajien oppiin. Julkaisemme kunkin teemaviikkojakson aikana 10-20 kpl vinkkivideoita samasta aihepiiristä, jotka on kuvattu vastuuvalmentajan kanssa varta vasten SporttiRakin PRO-jäsenille. Vinkkivideoiden avulla voit opetella asioita rauhassa kotona oman koirasi kanssa. Lisäksi teemaviikoille kuuluu Q&A-kyselytunti eli suora videolähetys, jossa jäsenillä on mahdollisuus kysyä live chatin kautta lisäkysymyksiä valmentajalta tai lähettää kysymykset jo etukäteen ja kuunnella vastaukset tallenteelta. Kaikilla PRO-jäsenillä on automaattisesti pääsy katsomaan kaikki teemaviikkojen materiaalit ilmaiseksi. Materiaalit jäävät katsottavaksi myös teemaviikkojen jälkeen.


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän