Teemaviikot 14.1.-17.2.: Tokon perusteet 

Tammi-helmikuun aikana SporttiRakissa ovat käynnissä tokon teemaviikot, nimenomaan aloitteleville harrastajille. TOKON PERUSTEET -teemaviikkojen aikana (14.1.-17.2.) julkaisemme muutaman päivän välein valmentajan vinkkivideoita tokon tärkeiden perustaitojen opetteluun, jotka toimivat pohjataitoina myöhemmälle varsinaiselle lajiharjoittelulle.

Teemaviikkojen videomateriaalit on kuvattu 16-viikkoisen pennun kanssa ja ne soveltuvat hyvin sekä pennun että aikuisen aloittelevan koiran kouluttamiseen. Videoiden aiheina ovat palkkaus, luopuminen, kontakti, nouto, taukokäytös, kohteet (käsitargetti, kosketusalusta, tassukosketus, korkea alusta, kosketuskeppi), luoksetulo, seuraamisen alkeet, asennot, ruutu, hypyn tarjoaminen ja häiriöt.

Teemaviikkoihin kuuluu mukaan loppupuolella myös yksi Q&A-kyselytuntilähetys, jossa pääset kysymään joko suorassa videolähetyksessä tai etukäteen valmentajalta kysymyksiä videoaiheisiin liittyen. Q&A-kyselytunti järjestetään 6.2.

Valmentajan esittely

Tokon perusteet -teemaviikoilla valmentajana toimii Maiju Ojamies.

“Olen aloittanut koiraharrastamisen reilut 15 vuotta sitten valkoisten länsiylämaanterriereideni kanssa. Agilityn rinnalle tuli jossakin vaiheessa toko ja se vei mukanaan ja Elli-westiestäkin saatiin leivottua tottelevaisuusvalio. Samaan aikaan on toki koko ajan tullut tehtyä eri lajeja laidasta laitaan. Nykyinen kisakoirani bordercollie Ihmeen kanssa kuulumme TOKO-valmennusrenkaaseen, se on tottelevaisuus- ja agilityvalio ja lisäksi kisannut alemmissa luokissa PK-lajeissa, rally-tokossa ja koiratanssissa.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja olen juuri viimeistelemässä käyttäytymisanalyysipohjaisia eläinkouluttajaopintoja Tampereen yliopistossa. Tulevaisuuden harrastuskaverina kotona kasvaa bordercollienpentu Lempi. Lempin tulevaisuuden päälaji ei ole selvillä, koska minua kiinnostaa niin moni eri laji, joten harjoittelun pääpaino tulee olemaan hyvien pohjien luomisessa tasapainoisesti erilaisia harrastuslajeja ajatellen. Kouluttajana pidän erityisen tärkeänä koiran ja ohjaajan välistä hyvää suhdetta ja yhteistyötä, molemminpuolista luottamusta sekä koiran tehtävää sopivaa ja tarkoituksenmukaista työskentelyvirettä, jossa koira pystyy toimimaan ilman turhaa ylimääräistä stressiä.”

Näin pääset katsomaan videot!

  1. Mikäli et ole vielä jäsen, liity ensin jäseneksi! Teemaviikkojen vinkkivideoihin on katseluoikeus vain PRO-jäsenillä ja ne ovat jäsenille ilmaisia.
  2. Pääset katsomaan videoita aina heti, kun ne julkaistaan ja voit katsoa niitä niin monta kertaa kuin haluat. Sinun tulee vain olla kirjautuneena sisään aktiivisilla jäsentunnuksillasi. Löydät teemaviikkojen vinkkivideot sivustomme PRO-sisällöistä, etusivulta sekä erikseen vinkkivideoarkistosta.
HANKI JÄSENYYS!

SporttiRakin teemaviikot
SporttiRakin teemaviikot ovat helppo pääsy huippuvalmentajien oppiin. Julkaisemme kunkin teemaviikkojakson aikana 10-20 kpl vinkkivideoita samasta aihepiiristä, jotka on kuvattu vastuuvalmentajan kanssa varta vasten SporttiRakin PRO-jäsenille. Vinkkivideoiden avulla voit opetella asioita rauhassa kotona oman koirasi kanssa. Lisäksi teemaviikoille kuuluu Q&A-kyselytunti eli suora videolähetys, jossa jäsenillä on mahdollisuus kysyä live chatin kautta lisäkysymyksiä valmentajalta tai lähettää kysymykset jo etukäteen ja kuunnella vastaukset tallenteelta. Kaikilla PRO-jäsenillä on automaattisesti pääsy katsomaan kaikki teemaviikkojen materiaalit ilmaiseksi.

Kansikuva: Tiina Jurvakainen


MAINOS
SporttiRakin toimitus kertoo, mitä koiraurheilumaailmassa tapahtuu juuri nyt.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän