Juttusarjan ensimmäisessä osassa kerroin reissusta Abiskon kansallispuistossa, Ruotsin Lapissa. Toisessa osassa käsittelin yleisesti reissaamista Norjassa. Kolmannessa osassa tutustuttiin Kvalvika Beachiin ja Rytenin huippuun. Kun olimme kierrelleet jonkin aikaa Lofooteilla, otimme suunnaksi Harstadin ja Keipenin huipun. Harstadissa jatkoimme matkaamme lautalla Andørjan saarelle kalastamaan (lautta Stangnes-Sørrollnes). Seuraavana päivällisenä olikin tuoretta turskaa!

Keipen

Palataan kuitenkin Keipenille, ennen kuin matkamme jatkuu. Huipulle johtavan polun parkkipaikalla oli hyvin tilaa myös heinäkuisena viikonloppuna, toisin kuin Kvalvika Beachilla. Suurin osa Keipenille menevistä retkeilijöistä tuntui olevan norjalaisia ja turisteja näkyi hieman vähemmän. Parkkipaikka sijaitsi jo melko korkealla, joten matkaa huipulle ei ollut enää kovinkaan paljoa.

Reitti oli helppokulkuinen, ja huippu saavutettiin nopeasti siitäkin huolimatta, että lähdimme kulkemaan aluksi hieman sivuun varsinaiselta pääpolulta. Huipulle johti useita tallattuja polkuja, eikä mitään selkeästi merkittyä reittiä näkynyt. Huipulle oli kuitenkin helppo löytää. Kiersimme hieman sivukautta, jolloin saimme kävellä reunoja pitkin todella upeita maisemia ihaillen! Reunalta avautui äkkijyrkkä pudotus mereen ja näkymät useaan suuntaan.

Keipenin näkymät lukeutuvat yhdeksi lempimaisemistani reissun aikana! Se on helppo kohde myös koirien tai lasten kanssa sekä hieman huonommallakin kunnolla saavutettavissa.


MAINOS
Retkeilyä, nomea, tokoa ja nose workia kahden sekalinjaisen labradorinnoutajan Oikun 2v (Sidewild All About Attitude) ja Ennan 8v (FI TVA Dark Water's Dreaming Hawk) kanssa. Tarinoita kuvapainotteisesti arjesta, harrastuksista, kisoista sekä retkeilystä.

Kommentoi

Kirjoita kommentti
Kirjoita nimesi tähän